Trainingsoverzicht 16

hardlopen

De tweede week van mijn marathonschema heb ik goed besteed! Het was mijn eerste vakantieweek met heerlijk weer, dus lekker veel gelopen. Lees mee hoe al mijn loopjes gingen!

Vorige week zondag deed ik een heuveltraining. Eerst rustig 1,5 km inlopen en daarna aan de bak. Ik deed 5 setjes van drie minuten constant op en neer lopen en daarna steeds 1 minuut rust. Pfff…. pittig hoor! M’n kuiten voelde ik echter niet, dus misschien heb ik toch niet hard genoeg getraind ;-) Na de heuveltraining even uitgepuft om vervolgens weer 1,5 terug naar huis uit te lopen. Was een fijne training!

hardlopen

Op maandag deed ik vervolgens een kort herstelrondje van 5 km. Het was warm die dag en ik wilde vroeg beginnen. Uiteindelijk vertrok ik pas om een uurtje of 11, dus echt vroeg was het niet. Maar, in de bossen was het prima uit te houden in de schaduw van de bomen. Vijf kilometer op relaxed tempo gelopen door het bos. De laatste 1,5 km gingen over de weg en toen kon ik het tempo iets opvoeren. Het scheelt bij mij zoveel of ik op asfalt of over bospaadjes loop! Naja, dan zijn de bospaadjes in ieder geval wel een goede training :-)

hardlopen

Woensdag was het erg warm, maar er stond nou eenmaal een lange duurloop gepland, dus ik ben wel gaan lopen. Ik had de duurloop misschien beter op een ander moment kunnen lopen, maar de rest van de week kwam niet echt lekker meer uit en aankomende week gaan we al op vakantie. Dus tja, dan maar genoeg water meenemen en gaan! Ik wilde een nieuwe route van 17 km gaan lopen door het bos. De routes staan hier bij ons met gekleurde pijltjes aangegeven en ik zou nu dus voor het eerst de zwarte route gaan doen. Om bij het startpunt te komen moest ik eerst 3,5 km lopen en dat zou ik na afloop natuurlijk ook weer terug moeten. Dus al met al zou ik dan bij elkaar goed bij die geplande 25 km in de buurt komen. Een voordeel van de zwarte route was dat het een groot deel door het bos ging. Een nadeel was dat er heel veel zandpaadjes met mul zand in zaten. En af en toe ook in de volle zon… Dat was zwaar! M’n tempo paste ik aan en ik heb regelmatig een pauze gehouden. Helaas miste ik op een gegeven moment een pijltje. Ik wist gewoon dat ik niet de goede kant op ging en op de terugweg naar het laatst geziene pijltje heb ik heel goed opgelet waar het paaltje dan stond, maar ook nu zag ik het niet. Daarom maar een alternatieve route terug genomen. Toen had ik wel iets minder kilometers gemaakt dan de 17 van de route, dus met een slinger ben ik vervolgens naar huis gelopen. Ik had genoten, maar was ook erg blij om weer thuis te zijn. De mulle zandweggetjes begonnen helaas later op de dag wel hun tol te eisen… Ik kreeg last van m’n linkerknie. ’s Avonds de knie gekoeld in de hoop dat het de dag erna beter zou aanvoelen zodat ik een kort herstelloopje zou kunnen lopen.

hardlopen warm weer

De volgende dag voelde ik m’n knie nog wel. Niet dat ik heel veel pijn had, maar een geïrriteerd gevoel. Ik had toch wel erg veel zin om even kort te lopen, dus dat heb ik voorzichtig gedaan. Na afloop voelde m’n knie in ieder geval niet slechter aan, dus dat scheelde. Ik ging om een uurtje of 11 pas lopen en het was toen alweer behoorlijk heet. Ik dacht eigenlijk dat het iets koeler zou zijn, maar niet dus. Ik was blij dat ik maar voor 3 km ging ;-)

hardlopen

Op vrijdag had ik een rustdagje gepland. Of nou ja, rustdagje… Ik ben wel even naar de sportschool geweest. Kon ik die ook weer van mijn lijstje strepen!

krachttraining

Zaterdag stond er een interval gepland. Maar het leek me nu verstandiger om wederom een rustig loopje te doen. Nog een klein beetje een gevoelige knie, maar verder ging het oke. Lekker ruim 5 km gelopen.

hardlopen

Aankomende week zijn we op onze vakantiebestemming, dus kan ik daar lekker gaan lopen!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s