Favoriete vakantieplekken om te hardlopen

hardlopen op vakantie

Een groot deel van Nederland heeft op dit moment vakantie. Heerlijk om er even tussenuit te gaan en op andere plekken hard te lopen. Want hardlopen is één van de dingen die ik het liefste doe op vakantie. Thuis kan ik er wel eens geen zin in hebben, maar op vakantie heb ik daar eigenlijk nooit last van. Je komt namelijk op zulke mooie plekken. Snelheid is tijdens zulke rondje niet van groot belang, maar genieten wel! Op wat voor plekken trek ik graag mijn hardloopschoenen aan?

De bergen

Ik vind vakanties naar de bergen altijd erg leuk. Oostenrijk of noord Italië bijvoorbeeld. Toen ik klein was ging ik al met mijn ouders de bergen in om te wandelen. En nu maken we zelf graag wandeltochten. Heerlijk om in de natuur te zijn. Maar de bergen zijn niet alleen leuk om te wandelen, je kunt er ook geweldig hardlopen. Afgelopen jaar zaten we bij Lienz in Oostenrijk in de buurt op een camping. Vlakbij de camping liep een trailrunpad. Super gaaf om te lopen. En ook toen we op wintersport gingen, gingen de hardloopschoenen mee! Er lag afgelopen jaar in december niet heel veel sneeuw in het Alpengebied, dus vanuit het dorp kon je prima rennen. Het leuk aan hardlopen in de bergen vind ik dat het niet alleen om het hardlopen gaat, maar ook om de mooie omgeving. En het uitdagende parcours. Soms moet je echt even wandelen, omdat het pad dan bijvoorbeeld te stijl omhoog gaat of omdat er te veel stenen liggen. Het is een leuke afwisseling van wandelen en rennen.

hardlopen op vakantie

Het strand

In Nederland woon ik vlak bij de kust, dus ik kom tijdens mijn trainingsrondjes ook regelmatig op het strand. Zwaar, maar heerlijk om je hoofd leeg te maken. In het buitenland vind ik hardlopen langs het strand ook heel fijn. Vaak omdat de bestemming net even wat tropischer is. Heerlijk om dan ’s ochtends vroeg, voordat het te warm wordt, op pad te gaan. Het strand is vaak nog leeg, dus extra genieten!

hardlopen op vakantie

De stad

Ik houd niet alleen van natuur, maar een stedentrip vind ik ook top! En als je dan naar een wereldstad toe gaat, is het natuurlijk leuk om daar ook te hardlopen. Ik heb zelf in Rio de Janeiro hardgelopen en in Berlijn. In Berlijn was dat trouwens tijdens de halve marathon. New York lijkt me ook gaaf om te lopen. Ik ben wel al in NY geweest, maar toen deed ik nog niet aan hardlopen. Goede reden om dus nog eens terug te gaan ;-) Een nadeel van de stad kan zijn dat het er erg druk is en je een soort natuurlijke interval moet doen, omdat je voor stoplichten moet stoppen of mensen moet ontwijken. Maar als je de juiste plekken opzoekt waar veel meer mensen hardlopen (bijv. langs een boulevard of in een park) dan loopt dat prima!

hardlopen op vakantie Berlijn

Unieke plekken

Het allerleukste is natuurlijk om op unieke plekken van de plaats van bestemming te hardlopen. Zo heb ik op Curaçao door de zoutpannen van Jan Thiel gelopen. En in Argentinië kwam ik tijdens een rondje hardlopen bij het drielanden punt met Brazilië en Paraguay aan. Dat zijn leuke dingen om mee te maken en die je niet snel vergeet!

hardlopen op vakantie   hardlopen

Binnenkort ga ik weer op vakantie. Waar we heen gaan hebben we nog niet besloten, maar de hardloopschoenen zitten in ieder geval al in de koffer!


2 reacties op ‘Favoriete vakantieplekken om te hardlopen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s