Road to Amsterdam

IMG_7913

Vorige week is officieel mijn marathontraining begonnen. De training voor de marathon van Amsterdam!! Op 16 oktober moet het gaan gebeuren. Mocht ik die loop goed voltooien, dan betekent het dat ik dit jaar 2x een marathon loop. Nooit gedacht dat ik überhaupt een marathon zou uitlopen, laat staan twee in een jaar! Maar goed, laten we maar niet op de zaken vooruit lopen. Eerst maar eens beginnen met trainen.

Toen ik in mei nieuwe hardloopdoelen stelde, dacht ik stiekem al aan de marathon van Amsterdam. Maar ik twijfelde en besloot me te richten op de 10 km. De eerste officiële 10 km run na het stellen van dat doel verbrak ik echter al m’n PR, waardoor de motivatie om me nog een keer op het verbreken van een PR te richten een beetje naar de achtergrond schoof. Het doel was immers al bereikt ;-) En aangezien ik graag op gestaag tempo kilometers vreet, kwam de gedachte aan nog een marathon lopen steeds weer bovendrijven.

Mijn eerste marathon liep ik in Düsseldorf. Zoals je misschien wel hebt gelezen, is die marathon positief verlopen. En dan druk ik me voorzichtig uit. Eigenlijk vond ik het geweldig! Fijn gelopen, geen last van pijntjes, geen man met de hamer, maar wel een mega runnershigh. Top, top, top! Voor mijn gevoel een droom debuut en ik vraag me af of ik dat nog eens kan evenaren. Daarom heb ik lang getwijfeld of ik me voor Amsterdam zou inschrijven. Kan het niet alleen maar minder gaan?!

Maar ja, aan de andere kant, het gevoel als het wel lukt is geweldig. Verslavend bijna. En daarom ga ik weer een poging doen. Ik weet hoe ik me zo goed mogelijk kan voorbereiden. En ik weet nu een beetje wat me te wachten staat. Natuurlijk gaat het heel anders zijn dan Düsseldorf. Het parcours is saaier en de supportcrew zal ik niet onderweg zeven keer tegenkomen voor mentale steun. Dat wordt dus doorbijten. Finishen in het Olympisch stadion lijkt me wel geweldig (vond ik bij de halve marathon al leuk, en als ik er dan een hele marathon op heb zitten, voel ik me vast helemaal een topatleet ;-) ) en er zullen genoeg bekenden mee doen, wat ook leuk is. Je kunt elkaar in de voorbereiding dan toch een beetje steunen.

Hopelijk verloopt de marathontraining voorspoedig en ga ik in Amsterdam 42 kilometer lang genieten! Ik ga ervoor!


4 reacties op ‘Road to Amsterdam

  1. Veel plezier in de voorbereidingen. Vergis je niet met de tweede, ik had hem onderschat dom genoeg. Amsterdam is wel echt zo vet om te lopen en te eindigen in het Olympisch stadion

    Like

    1. Dankje Mari! Nee, ik ga er vanuit dat de tweede eigenlijk zwaarder zal zijn dan de eerste.. Omdat het gevaar inderdaad bestaat dat je hem onderschat. Het zal pittig worden, daar twijfel ik niet aan. Maar heb er ook veel zin in!

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s