Trainingsoverzicht 15

hardlopen

Deze week startte mijn trainingsschema voor de marathon van Amsterdam! Voor mij is een schema leidend en niet dwingend. En gelijk de eerste dag week ik al af. Dat belooft wat voor de komende weken ;-) Maar het gaat vast goed komen!

Op maandag stond er een korte intervaltraining gepland van 4 x 1,5 km en dan iedere 1,5 km een paar seconden sneller dan de vorige. Heel leuk, maar niet als je net daarvoor al drie dagen achter elkaar hebt hardgelopen, waaronder een wedstrijdloop. Dus daarom besloot ik lekker de benen los te lopen in totaal 3 km. Uiteindelijk leek het m’n gelopen rondje nog best op de intervalopdracht, want iedere kilometer liep ik sneller. Ik begon met 6.30 min/km, daarna 6.24 min/km en ik eindigde met 6.04 min/km. Dit kwam alleen voornamelijk doordat ik startte op een zandpad met redelijk mulle stukjes en eindigde op de weg. En asfalt loopt toch net even wat sneller ;-) Maar goed, wel lekker gelopen!

hardlopen Nike plus

Woensdag moest ik overdag werken, dus kon ik niet rustig in de ochtend mijn lange duurloop van 20 km lopen. Dat wilde ik dan ’s middags doen, maar toen ik uit m’n werk thuis kwam stond m’n hoofd er echt niet meer naar. Ik was moe en neerploffen op de bank klonk een stuk aantrekkelijker dan hardlopen. Gelukkig had ik afgesproken om te gaan lopen, dus toch maar wel de hardloopschoenen aan gedaan. En dan maar een iets korter rondje! Het was super lekker weer, dat scheelde. En na twee meter was ik al blij dat ik was gegaan. We namen een hele mooie en voor mij nieuwe route. Er zaten veel heuveltjes in, dus het was een goede heuveltraining. Niet te gek gedaan met lopen, gewoon lekker relaxt 7 km gelopen. Top!

hardlopen

Die lange duurloop besloot ik vrijdagmiddag te gaan lopen. Ik was op tijd klaar met werken, dus dan zou ik er mooi tijd voor hebben. Het was wederom heerlijk weer dus ik nam genoeg water mee in mijn camelback van Nathan. Echt een fijne rugzak! Ik liep de oranje route door het duin en plakte daar nog een paar kilometer aan vast. Onderweg twee keer even op een bankje van het zonnetje genoten en gelijk wat oefeningen voor de armen gedaan. Uiteindelijk kwam ik, toen ik vlak bij huis was, op 18 km uit en dat vond ik prima!

hardlopen   hardlopen

Op zaterdag bezocht ik eindelijk weer eens een keer de sportschool. Toen ik voor mijn eerste marathon aan het trainen was, deed ik eerst 1x per week ook nog aan zwemmen en later was ik 1x per week in de sportschool te vinden. Ik merkte dat die krachtsoefeningen echt wel hielpen om sterker te worden. Nu was ik er dus al een hele tijd niet meer geweest, maar gelukkig wist ik de weg nog ;-) Ik vind de krachtsoefeningen niet het leukste om te doen, maar ook nu merkte ik gelijk weer het positieve effect. M’n rug wordt in beweging gezet en is op die manier minder stijf. Toch maar weer wat vaker heen gaan of thuis wat oefeningen doen!

sportschool

Vanaf deze week heb ik lekker vakantie, dus kan ik komende week ook als het goed is een extra hardlooptraining doen. Laat die kilometers maar komen!

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s