EK Atletiek en Nike Unlimited Amsterdam!

Nike run club Amsterdam

Het zal niemand ontgaan zijn, afgelopen week was Amsterdam het centrale middelpunt van het EK atletiek. En guess who was there! Jep, ik :-) Ik ben de eerste dag van het EK bij de ochtendsessie geweest en dat was erg leuk. Gezellig samen met mijn vader. En ook vrijdag was ik erbij! Bij deze een klein verslagje!

De weersvoorspelling voor woensdag was goed en dat was fijn, want we hadden kaartjes voor de onoverdekte tribune. De kaartjes waren geregeld door le Champion. We moesten de tickets eerst ophalen en daarna konden we naar het Olympisch stadion lopen. Bij het stadion was een medal plaza ingericht en waren er verschillende standjes met eten en van sponsors. Vind ik altijd wel leuk!

EK atletiek Amsterdam   EK atletiek Amterdam

Het programma bestond deze ochtend uit drie onderdelen van de tienkamp van de mannen (100m, verspringen en kogelstoten) en kwalificaties voor de 100m horden vrouwen, 100m mannen, 200 & 400m vrouwen, 400m mannen, verspringen mannen, kogelslingeren vrouwen en hoogspringen vrouwen. Genoeg te zien dus. Ik was nog nooit bij een atletiek wedstrijd geweest, dus ik wist ook niet echt hoe dat zou gaan. Het bleek dat sommige onderdelen tegelijkertijd afgewerkt werden. Zo waren ze bijvoorbeeld aan het verspringen, maar ook aan het kogelslingeren en werd er op de baan hardgelopen.

EK atletiek Amsterdam   EK atletiek Amsterdam

Het was niet super druk in het stadion, maar het was gelukkig ook niet heel leeg. Wij zaten in een vak met allemaal Championners, dus dat was wel aardig gevuld. In het vak naast ons waren schoolklassen aanwezig. En die kids zorgden echt wel voor een sfeertje! Leuk om te horen hoe dat gewaardeerd werd door de atleten. Nicky van Leuveren kwalificeerde zich bijvoorbeeld voor de halve finale van de 400 meter vrouwen en zij was in haar praatje achteraf oprecht erg enthousiast over de aanmoedigen uit vak R (de schoolkids).

EK atletiek Amsterdam   EK atletiek Amsterdam

Ik vond het nergens saai worden en heb het de hele sessie op het plastic stoeltje van het Olympisch stadion volgehouden ;-) De Nederlanders deden het in de kwalificaties ook erg goed, dus dat was sowieso leuk. En ik vind het altijd wat extra’s hebben als je live bij zo’n sportevenement aanwezig bent. Heerlijk dagje dus!

EK atletiek Amsterdam   EK atletiek Amsterdam

Op woensdag kwam ik ook nog Gaby (gabyrunstheworld.com) tegen. Zij tipte mij over de Cheer for Dafne run van de Nike run club op vrijdag. Je kon je nog opgeven dus dat meteen ’s middags gedaan! We moesten om vijf uur verzamelen bij de Nike run club in de Westergasfabriek. Daar kreeg je een runningshirt en moest je je tas inleveren. Ik kwam Meike al gelijk tegen toen ik binnenkwam en Gaby was er ook. Daar nog kennis gemaakt met Joyce en Kenneth dus helemaal gezellig. Met een grote groep gingen we vervolgens op weg naar het Olympisch stadion. Het waren uiteindelijk bijna zeven kilometertjes en het tempo was prima bij te houden. En als grote groep renners trek je aardig wat bekijks. Bij de het Olympisch stadion gingen we nog even met z’n allen op de foto en daarna kreeg je een dinerpakketje en een kaartje voor het stadion. Nu zat het wel helemaal vol, want Dafne zou gaan strijden op de 100 meter! We waren precies op tijd voor de halve finale en die won ze glansrijk. Daarna ook nog de 200 meter van Martina gezien die hij won, maar waar hij later helaas voor gediskwalificeerd werd :-( We hebben ons prima vermaakt tot om een uurtje of 10 Dafne haar 100 meter finale ging lopen. En wat ging ze hard! Verdiend die gouden plak binnen gehaald.

Nike run club Amsterdam   Nike run club Amsterdam

Nike run club Amsterdam   Nike run club Amsterdam

EK atletiek Amsterdam   EK Atletiek Amsterdam

Zaterdag was ik alweer in Amsterdam voor nog een run met de Nike run club: de shake out run. Meike en Kenneth waren er ook weer en ik ontmoette Shanice. Daarnaast waren er uiteraard nog heel veel andere mensen ;-) Andere runners en pacers en coaches van Nike van over de hele wereld. En met die grote groep gingen we dwars door Amsterdam: het Vondelpark, over de grachten, over de Dam, door de Jordaan… Super leuk om dat met zo’n grote groep te doen! Alle mensen langs de kant waren ook erg leuke supporters. Het tempo van deze run was deze keer ook niet heel erg hoog, wat ik wel prima vond. Kon ik m’n benen een beetje sparen voor de Brooks run ;-)

Nike run club Amsterdam   Nike run club Amsterdam

Nike run club Amsterdam   Nike run club Amsterdam

Ik heb genoten van het EK atletiek en de runs die Nike georganiseerd heeft! Topweekje zo!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s