Raceverslag Brooks 10k Champions Run!

Brooks 10K Champion Run

Afgelopen zondag heb ik in het bloedhete Amsterdam samen met Esther de Brooks 10k Champions run gelopen! Zoals gezegd was het erg warm, maar wat was het ook gezellig! Leuk samen gelopen en na afloop even gerelaxt op het Museumplein en in het Vondelpark een borrel gehaald. Top dagje! Lees snel verder voor het volledige verslag :-)

Een tijd geleden al had ik me alleen ingeschreven voor de Brooks run. Toen ik twee weken geleden samen met andere Instarunners in Amsterdam was, bleek Esther ook alleen heen te gaan. De afspraak om dan gezellig samen te lopen was toen snel gemaakt! Zondagochtend eerst op het Centraal Station afgesproken om vervolgens samen naar het Museumplein te gaan. Wat was het druk daar zeg! Wel een gezellig sfeertje. De tassen konden we heel snel kwijt, maar zo snel als we daar klaar waren, zo lang moesten we bij de wc’s wachten. Voor iedere dixie stond uiteraard een rij. We besloten in de rij in het startvak aan te sluiten, zodat als de start zou zijn en we nog niet aan de beurt waren geweest, we in ieder geval weg konden. Gelukkig waren we net 2 minuten voor de start aan de beurt en stonden we toen het startschot klonk er helemaal klaar voor. Nog even een blik op het Rijksmuseum en gaaaaan!

Brooks 10K Champion Run   Brooks 10K Champion Run

Klaar voor de start!

Alhoewel… gaan… Voordat we uiteindelijk over de mat waren, duurde het echter nog wel even… Het bleek dat de start erg smal was en daar moest natuurlijk wel iedereen zonder ongelukken doorheen. We startten in een fatsoenlijk tempo van ongeveer 5.40 min/km. Her en der werden we wel ingehaald, maar je loopt toch je eigen race. Het parcours ging dwars door Amsterdam. Erg leuk, maar wel pittig met al die grachten! Meteen een heuveltraining te pakken ;-)

Om de 2,5 km stond een drankpost en met dit warme weer hebben we daar dankbaar gebruik van gemaakt. We hebben ook echt even de tijd genomen om het bekertje volledig leeg te drinken en pas daarna gingen we weer verder met rennen. Ik merkte zelf dat het water iedere keer weer voor wat nieuwe energie zorgde. Het tempo bleef redelijk constant en ik was blij dat ik het goed kon volhouden. Na ongeveer 5 a 6 km kwam je alweer langs het Rijksmuseum. Toen leek het alsof we er al bijna waren, maar toen moesten we gewoon een paar kilometer. Daar moest ik wel even een knop omzetten. Bij zeven km stonden gelukkig de Running Junkies met hun cheering zone, top! Wat een enthousiasme, dat zorgde zeker voor een boost en daarop konden we wel weer even verder.

Naarmate de kilometers vorderen werden we zelf niet echt meer ingehaald, maar moesten wij juist slalommen om de mensen. Soms was het parcours namelijk best smal en was het af en toe lastig om mensen in te halen. Af en toe dus even tempo inhouden om er vervolgens langs te kunnen. Bij kilometer 8 kreeg ik het zwaar en toen was ik erg blij dat we met z’n tweeën liepen. M’n ademhaling ging veel hoger zitten en m’n hartslag schoot ook omhoog. Kilometer 8 was ook nog eens wat saaier, want die liep zeg maar achter het Vondelpark langs en daar stond bijna geen publiek. Door Esther gaf ik niet op en bleef ik proberen om tempo te houden! Dat was heel fijn. Tenslotte gingen we het Rijksmuseum onderdoor en daar was ook gelijk de finish. Blij! Blij dat we het gehaald hadden en blij met de tijd van 58.38 minuten! De AA-drink was heel welkom en na het drinken van dat flesje ging het ook eigenlijk wel weer. Gelukkig niet zo erg last van de warmte gehad zoals sommige andere hardlopers wel volgens het nieuws.

Brooks 10K Champion Run   Brooks 10K Champion Run

Jaaaaaa, gefinisht! En daarna even lekker languit in de gras relaxen :-)

Na afloop hebben we even heerlijk in het zonnetje gerelaxt op het Museumplein. Beetje het festival gevoel! En tenslotte zijn we ook nog naar het Vondelpark gelopen waar Petra een meeting point had opgetrokken. Lekker een herstelbiertje gedronken, nieuwe mensen ontmoet en gezellig gekletst. Al met al dus een hele leuke dag. Esther, nogmaals bedankt voor je gezelligheid en support tijdens het lopen!

Brooks 10K Champion Run   Brooks 10K Champion Run

Herstelbiertje in het Vondelpark :-)


4 reacties op ‘Raceverslag Brooks 10k Champions Run!

    1. Was inderdaad gezellig in Amsterdam! Leuke dag gehad :-) En het viel me mee hoeveel last ik had van de warmte gelukkig. Kwam pas in de laatste 2 km. Nu weer even wachten tot na het zomerseizoen voor een nieuwe run!

      Like

  1. Lieve irene wat een leuk verslag! Goed gedaan hoor! Je bleef goed volhouden! En wat een drama die dixies he Haha. Was even spannend maar toch op tijd kunnen starten gelukkig. Was een leuke mooie gezellige dag! Alvast en fijne vakantie en erna spreken we nog een xtje af ;) lieve groetjes Esther

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s