Trainingsoverzicht 14

IMG_8909

Het is alweer zaterdag, dus tijd voor een overzicht van afgelopen week. Vier keer ben ik wezen hardlopen en morgen mag ik ook nog een keer! Volle hardloopweek dus :-)

Vorige week zondag was er in de buurt een leuk bandje waar ik met vrienden heen ben geweest, dus echt op tijd lag ik niet in bed. Ik twijfelde dan ook even of ik m’n wekker wel vroeg moest zetten en niet ’s avonds zou moeten gaan, maar ik had zo’n vermoeden dat ik gedurende de dag alleen maar vermoeider zou worden… Dus toch op tijd eruit gegaan om vervolgens om 6.17 uur precies op pad te gaan. Het was ’s ochtends al erg warm! Dat beloofde wat voor de rest van de dag. Ik had een bepaald rondje in m’n hoofd waarvan ik hoopte dat het ongeveer 7 km zou zijn. Nou, dat kwam precies uit! Rustig gelopen, helemaal goed. En ’s avonds was ik inderdaad blij dat m’n run er al op zat ;-)

hardlopen

Woensdag ging ik overdag naar het EK atletiek. Super leuk dus, maar daardoor kon ik ’s ochtends niet hardlopen. Ja, als ik weer m’n wekker vroeg had gezet, maar ik wilde toch ook nog wel wat slaap mee pakken. Gelukkig was het ’s middags ook nog heerlijk weer, dus toen was het ook nog een mooi moment voor een rondje. Het idee was om 12 km te lopen, maar m’n lichaam had daar weinig zin in. Moe, spierpijn in de armen en nek, een beetje een gek hoestje… Maar aan de andere kant had ik wel heel veel zin om te gaan, dus ik besloot een kort rondje te doen. Door de hoest was ik aan het hijgen als een paard, maar eigenlijk toch ook wel lekker gelopen. Kon dus alle kanten op gaan, zou ik me donderdag weer wat beter voelen of juist slechter?

hardlopen

Ik hoopte beter, want voor vrijdag had ik me ingeschreven voor de NRC X cheer for Dafne run! Hoe leuk zou het zijn om met een groep renners naar het Olympisch stadion te rennen om vervolgens Dafne Schippers aan te moedigen tijdens de semi final van de 100 meter. Gelukkig ging het beter en kon ik lopen! Een run van zeven kilometer in een niet te hoge pace was ook prima vol te houden. En op zaterdag deed ik daar nog eventjes vijf kilometer bij tijdens de shake out run van de nike run club! Een verslag van het EK atletiek en deze runs komt woensdag online.

hardlopen Nike run club   hardlopen Nike run club

Al met al dus veel gelopen deze week. Morgen sta ik aan de start van de Brooks Run, met hopelijk niet te zware benen ;-)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s