Review: Yurbuds earphones voor het hardlopen

oordopjes hardlopen Yurbuds

Er was een periode dat ik altijd zonder muziek op pad ging. Soms vind ik dat nog steeds heerlijk, maar ik loop nu liever met muziek. En dan heb je wel goede oordopjes nodig! Storm- en zweetvast zijn mijn eisen en eindelijk heb ik hele goede gevonden!

Toen ik net begon met hardlopen had ik gewoon mijn oordopjes van Apple in. Die had ik gekregen bij mijn iPod. Ik loop eigenlijk altijd met mijn iPod, omdat die lekker klein is en op die manier de batterij van m’n telefoon wordt gespaard. Zo weet ik zeker dat ik niet zonder muziek kom te zitten, mits de batterij voldoende is opgeladen en hij niet stuk gaat natuurlijk! Maar goed, de Apple headset dus. Op zich prima als je op het strand ligt en naar een muziekje wilt luisteren, maar voor mij niet geschikt tijdens het lopen. Ze vielen zo vaak uit!

Toen kwam ik uit op een set van Philips, van die oordopjes met zo’n haak eraan die je achter je oor moet doen. Deze bleven al een stuk beter zitten, maar ik was er nog steeds niet echt tevreden over. Ten eerste vond ik ze niet heel lekker om m’n oor zitten en bij een harde wind heb ik meerdere keren meegemaakt dat ze gewoon uit m’n oren waaiden. En eigenlijk vond ik ze ook niet zo heel mooi ;-) Ik weet dat het bijzaak is, maar toch ;-)

Daarom ben ik uiteindelijk naar Runnersworld gegaan. Daar hadden ze diverse headsets hangen. Tja, welke is dan goed?! De oordopjes van Yurbuds waren in grote getale vertegenwoordigd. Verschillende maten en verschillende kleuren. Ik mocht van de verkoper van Runnersworld even wat setjes testen (ik stond er maar niet te veel bij stil dat misschien al diverse mensen voor mij dit ook hadden gedaan…). De normale Yurbuds bleken eigenlijk veel te groot! Had ik niet verwacht, dus ik was blij dat ik ze kon testen, anders had ik vast de verkeerde maat meegenomen. De oordopjes speciaal voor vrouwen bleken wel goed te zitten. Er zitten twee maten dopjes in die je op de earphones kunt doen, dus het kan eigenlijk niet mis gaan. Op het doosje staat dat ze gegarandeerd niet uitvallen en zweet- en waterproof zijn. Dat beloofde in ieder geval veel goeds! Je draait ze zeg maar in je oor en doordat het dopje van siliconen is, zit het niet onprettig. En toen kwam de test. Eerst een rondje van 5 km. De earphones zaten prettig en vielen inderdaad niet uit. Oké, dat was mooi, maar doen ze ook wat ze moeten doen bij een lange duurloop? Dus tijdens een rondje van 20 kilometer er weer mee gelopen. Ook dat ging goed! En ook tijdens het loopje in de regen en storm bleven ze keurig op hun plek zitten. Geen enkele keer heb ik ze uit m’n nek moeten vissen omdat ze uit waren gewaaid. Zelfs tijdens de marathon bleven ze muurvast zitten.

Eindelijk heb ik dus top hardloopoordopjes gevonden! Ze zitten prima, zijn niet pijnlijk, waaien niet uit, drijven bij regen niet uit je oren en ze zien er leuk uit. Ze zijn ook makkelijk schoon te houden. Ik heb zelf de Inspire Yurbuds, gekocht bij Runnersworld. Mijn ervaring is dat het handig is om ze even te passen, zodat je zeker weet dat je geen miskoop doet!

oordopjes hardlopen Yurbuds   oordopjes hardlopen Yurbuds


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s