Trainingsoverzicht 11

hardlopen

Deze week startte moeizaam, maar sloot ik helemaal top af! In totaal vier keer gelopen, lees hieronder hoe het ging!

Maandagochtend, half 7, klaar voor de start voor een rondje van 5 km. Het hele weekend voelde ik me al niet echt fit en ook deze morgen was ik nog niet echt top. Maar goed, misschien dat een rondje rennen me zou doen opknappen. Het rennen ging eigenlijk heel lekker. Met een relaxt tempo van ongeveer 6.00 min/km gemiddeld heb ik mijn rondje afgelegd. Ik had wel het idee dat m’n hoofd helemaal vol zat, maar toch was ik blij dat ik geweest was. Helaas werd ik gedurende de dag steeds minder fit en ben ik aan het einde van de middag al in bed gekropen :-( Last van m’n keel, m’n spieren, moe… Ook dinsdag in bed doorgebracht en toen voelde ik me woensdag gelukkig veel beter!

hardlopen   hardlopen

Op woensdag stond er een duurloop van 20 km gepland, maar dat leek me niet echt verstandig. Na de dag rustig opgestart te hebben, heb ik wederom een rustig rondje van 5 km gelopen om te kijken hoe dat zou gaan. En dat ging niet slecht! Had na het lopen gelukkig nergens last van, dus dat was fijn. Ik had mazzel dat ik net voor de regenbui weer binnen stapte. Op zich is in de zomer in de regen rennen niet heel erg, maar nu viel er een hoop water naar beneden :-)

hardlopen

Donderdag ging ik voor een training op de Nike Air Zoom Pegasus 33 naar Amsterdam. De training werd gegeven door Marit (fitwithmarit.nl) en Annemerel (annemerel.com). We hebben door het Vondelpark gerend en een korte bootcamp training gedaan. Mag blijkbaar weer wat vaker de sportschool in duiken, want de volgende dag had ik toch een beetje spierpijn ;-) Het lopen was in ieder geval gezellig en de Pegasus schoenen zaten ook lekker. Een uitgebreid verslag komt maandag online!

hardlopen

En toen was het zaterdag en ging ik de lange duurloop die ik eigenlijk woensdag wilde doen lopen. Korte broek aan en een nieuw shirtje van Adidas in een te leuke kleur. Een goed begin is het halve werk toch?! ;-) De eerste kilometer had ik het nog wat fris, maar daarna kreeg ik het gelukkig warm. Ik kon op een lekker relaxed tempo lopen, heerlijk! Eerst richting het strand om daar even een korte stop te maken. Tijd voor wat drinken, een fotootje en een paar dropjes :-) Vervolgens een klein stukje over het strand en daarna weer de duinen in. Ik kwam nog gezellig een vriendin tegen die ook aan het lopen was, dus toen hebben we een stuk samen gelopen totdat zij weer bij haar auto was. Inmiddels had ik er 17 km op zitten. Als ik rechtstreeks naar huis zou gaan, zou ik totaal ongeveer 22 kilometer lopen. Een hele mooie afstand, alleen het ging zo lekker dat ik besloot om nog een omweg te maken om op 25 km uit te komen. Het ging gewoon zo top. Ik zat een beetje in dezelfde flow als toen tijdens mijn marathon in Düsseldorf. Die momenten moet je uitbuiten ;-) Na 23 km begon ik wel behoorlijk trek te krijgen, dus het was goed dat huis bijna in zicht was. Thuis me tegoed gedaan aan een bak kokoskwark met pure hagelslag en pompoenpitjes, top herstelmaaltijd!

hardlopen   hardlopen

Nu zit ik heerlijk relaxed op de bank met de voetjes omhoog! Fijn weekend!

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s