Zoom Run bij Run2day

run2day nike air zoom pegasus 33

Mijn Adistar Boost hardloopschoenen en ik zijn al heel lang vriendjes! Vanaf mijn eerste training loop ik op deze schoenen en dat doe ik al die tijd al met veel plezier. Inmiddels heb ik vier paar in de kast staan, zodat ik niet iedere run hetzelfde paar aan hoef. Soms begint het wel eens te kriebelen, hoe zou een ander merk schoenen lopen?? Run2Day organiseerde afgelopen donderdag in Amsterdam de Zoom run waarbij de Nike Air Zoom Pegasus 33 uitgeprobeerd konden worden. Dat leek mij een ideale gelegenheid om eens een ander paar te testen. Ben ik fan?

Om zeven uur moest ik bij Run2Day aan de Overtoom zijn. Na het werk dus snel iets eten en vervolgens in de trein richting Amsterdam. Bij de Run2Day winkel kreeg je een paar Nike Air Zoom Pegasus 33 in jouw maat, erg handig ;-) Je hebt ze in de kleuren donker blauw / licht blauw en wit / roze. Ik had zelf de blauwe aan. Lijkt me qua kleur ook iets handiger, want denk dat de witte versie erg snel vies wordt. Eén modderpoeltje en ze zijn zwart met roze… Er bestaat trouwens ook een zwart / roze versie, maar die hadden ze afgelopen donderdag niet!

Nike Air Zoom Pegasus 33

De schoen waar het allemaal om draaide.

Mike van Nike hield een praatje over de nieuwste Pegasus schoen. Ik moet eerlijk zeggen dat het niet heel erg is blijven hagen. Alleen dat het een snelle schoen is. Nou, top! Laten we dat maar eens testen dan!

Onder leiding van Marit (van fitwithmarit.nl) en Annemerel (van annemerel.com) gingen we op weg naar het Vondelpark. Eerst even inlopen en een stukje loopscholing. Daarna vier keer 200/300 meter interval. En ik moet zeggen, ik ging voor mijn doen best snel op die stukken! Op een gegeven moment haalde ik een pace van 4.05 min/km. Lag dat dan toch aan de schoen? ;-)

hardlopen

Ruim vier kilometer + een bootcamp om de schoenen te testen!

Na de interval kregen we van Marit nog een korte bootcamp training, leuk! En al kletsend gingen we daarna weer terug naar Run2Day. Maar goed, de belangrijkste vraag, hoe zaten de Nikes? Nou, zeker wel lekker! Ik liep er voor mijn gevoel goed dop weg. Bij Run2Day heb ik nog even naar de verschillen tussen deze schoen en de Adistar boost gevraagd. De Adistar boost zorgt voor meer ondersteuning aan de binnenkant, zodat je niet naar binnen zakt. De Pegasus is meer voor een neutrale loper. Ze hebben nog een filmpje van me gemaakt en eigenlijk liep ik daar mooi recht met mijn voet! Op basis van deze beelden zou ik de Adistar dan niet nodig hebben. Maar ja, daar loop ik nou eenmaal wel lekker op, dus die hang ik niet zomaar aan de wilgen. Mocht ik een keer een wat lichtere schoen willen (wat me best lekker lijkt voor bijvoorbeeld kortere wedstrijden of intervaltrainingen) dan is het misschien het overwegen waard om deze schoen aan te schaffen. Ik zou dan alleen ook nog naar de Adidas energy boost kunnen kijken, om in de Adidas familie te blijven. Misschien ook eens het uitproberen waard :-)

Conclusie? De Pegasus is een lekkere, niet al te zware trainingsschoen die ik zeker in gedachten houd. Maar aangezien ik net nieuwe schoenen heb aangeschaft, ga ik eerst daar genoeg kilometers op maken!

IMG_8123   IMG_8132

Annemerel en Marit, bedankt voor de training!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s