Hardlopen in de zomer

hardlopen

Gisteren is de zomer officieel begonnen. Hopelijk krijgen we dit jaar een echt lekkere zomer met voor een langere periode zonnig weer! Ik noem weinig wind en regen, veel zon en een graadje of 25! Ideaal toch! Kan ik dat bestellen?

Voorheen liep ik altijd het liefste in de zomer hard. Ik ben een mooi weer loper, dus ja, dan is de zomer een fijn seizoen. Maaaar… misschien verander ik wel van gedachten! Ik heb de voor- en nadelen van hardlopen in de zomer even op een rijtje gezet. Winnen de voordelen of de nadelen?

Ik heb in ieder geval zes redenen waarom lopen in de zomer leuk is!

 • Als het goed is, is het lekker weer en hoef je dus niet te veel kleding aan. Geen kou lijden onderweg, zeer fijn!
 • Als het zonnetje schijnt en je bent goed ingesmeerd, doe je gelijk een lekker kleurtje op! Wel een plaatselijk kleurtje, de witte voeten en bovenbenen die je eraan overhoudt zijn misschien iets minder charmant, maar dat is een klein detail ;-)
 • Ik heb vaker zin om hard te lopen als het lekker weer is! Ik heb meer energie en sta graag op tijd buiten voor een rondje. In de winter draai ik me het liefste ’s ochtends nog een keer om in bed, maar daar heb ik in de zomer minder last van.
 • Alhoewel het in Nederland alle kanten op kan met het weer (vorig jaar zomer was het gewoon voor een groot deel herfst!), zou het in principe minder moeten regenen en stormen. Hardlopen met windkracht 9 en tot op het bot verregenen vind ik gewoon niet zo leuk ;-)
 • Het is lang licht, dus ’s avonds na mijn werk vertrek ik ook makkelijker voor nog een rondje hardlopen. Of juist ’s ochtends voor het werk een rondje! Als het licht is, doe je dat net even wat makkelijker.
 • En last but not least: de rondjes hardlopen zorgen ervoor dat ik dat zomerse ijsje net even iets beter kan hebben :-P

Maar goed, inmiddels weet ik wel dat het lopen in de zomer niet alleen maar leuk is. De nadelen?

 • Die 25 graden is heel lekker en prima als je een rondje van ongeveer 7 kilometer gaat doen, maar voor een lange duurloop is het misschien net even iets te warm! Soms is het erg benauwd en dan is het een stuk zwaarder hardlopen dan wanneer het een graadje of 10 is. Gelukkig kan ik er wel goed tegen, maar ik heb wel het idee dat ik het veel eerder warm heb dan voorheen. Ik ben benieuwd hoe de marathontraining in de zomer gaat bevallen!

Hmmmmmm….. hmmmmm… Tja, ik denk dat dit toch echt het enige nadeel is die ik op dit moment kan bedenken!

Eindstand? Lijkt me duidelijk! 6-1 in het voordeel van waarom hardlopen in de zomer leuk is!


4 reacties op ‘Hardlopen in de zomer

 1. Bikkel!! Ik dacht ook dat ik een zomersporter was, maar mijn beste tijden loop ik toch in de herfst of winter. Knap hoor, dat je die warmte aan kunt! Geniet er maar van! Fijne zomer! 😘

  Like

 2. Ik had je artikel zelf niet beter kunnen verwoorden. Het is echt heerlijk om in de zomer te gaan hardlopen, maar met 25 graden een goede duurloop van boven de 10 a 12 kilometer ga je echt voelen. Succes deze zomer, ik weet dat ik in ieder geval vanavond weer ga knallen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s