Love 2 run… maar soms ook even niet!

IMG_7249

Geen zin om te rennen. Ja, heb ik ook wel eens last van! Heel normaal denk ik. Bijna iedere loper zal hier op een gegeven moment wel eens mee te maken krijgen. Bij mij gaat dit er dan ongeveer zo aan toe.

Mijn sportieve ik: ‘Kom, trek die hardloopschoenen aan en ga lekker een rondje rennen!’

Mijn luie ik: ‘Pffff… nee, nu al? Het is nog vroeg!’

Mijn sportieve ik: ‘Ja, maar je hebt het nog druk zat, dus dan heb je na het lopen nog tijd genoeg van andere dingen.’

Mijn luie ik: ‘Hmmm, even nog rustig ontbijten hoor. Oh, en m’n mail bekijken. Nog even een appje sturen en Instagram checken. Misschien moet ik ook nog even het nieuws doornemen. En Zalando heeft volgens mij sale, wie weet zit er nog wat leuks bij. Dan ga ik daarna. Echt!’

Mijn sportieve ik: ‘Oke, ben je er nu dan klaar voor?’

Mijn luie ik: ‘Jep! Argh, maar nu regent het! Ja, dan wacht ik nog wel even! Ik kijk wel even wanneer het weer droog wordt. Goh, en als ik dan toch tijd heb, kan ik nog wel een aflevering van die leuke serie kijken. Of twee… Of drie…’

Vier uur later.

Mijn luie ik: ‘Nou, vooruit, ik ben door m’n excuses heen. Laten we gaan.’

Mijn sportieve ik: ‘Ja, goed zo!’

Na afloop.

Mijn ‘na het hardlopen ben ik altijd blij ik’: ‘Dat was lekker! Waarom ben ik niet veel eerder gegaan?! Volgende week ga ik echt gelijk na het ontbijt naar buiten!’

Herkenbaar? Als ik niet zo veel zin heb om te lopen, vertoon ik meestal van dit soort uitstelgedrag. Gelukkig komt van uitstel meestal geen afstel bij mij, omdat ik vind dat ik toch altijd even moet gaan. Al is het maar een klein rondje. Achteraf heb ik ook nooit spijt dat ik ben gegaan, maar soms heb ik wel spijt dat ik niet eerder ben gegaan ;-) Als ik geen zin heb, komt dat vaak doordat het weer slecht is, doordat ik moe ben of doordat ik al met allerlei andere bezigheden ben begonnen. Om wat gemakkelijker de hardloopschoenen aan te trekken en de deur uit te gaan, bij deze een paar tips!

  • Leg je hardloopkleding de avond van te voren klaar en trek meteen na het opstaan je hardloopkleding aan (als je natuurlijk ’s ochtends gaat rennen). Als ik m’n hardloopkleding al aan heb, is het makkelijker om de deur uit te gaan dan wanneer ik me na het ontbijt nog moet omkleden.
  • Check vooraf goed het weer. Als je geen zin hebt om in de regen te lopen, prik dan een tijdstip waarop je het beste kan gaan en ga dan ook gewoon. Houd voor ogen dat het op een later moment weer slechter weer kan zijn.
  • Bedenk goed dat het na de run altijd fijn is om geweest te zijn! Dat geeft een veel beter gevoel dan niet zijn gegaan.
  • En misschien nog wel het handigste: spreek met iemand af om te gaan lopen! Werkt altijd heel goed, want dan moet je wel.

Zo, en nu ga ik m’n hardloopschoenen aantrekken. Echt! ;-)


4 reacties op ‘Love 2 run… maar soms ook even niet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s