Trainingsoverzicht 2

hardlopen

Mijn sportweek begon deze week op zondag! Het was een voor mij pittige week met drie hardlooptrainingen, één keer krachttraining in de sportschool en morgen staat de Zandvoortcircuitrun gepland. Benieuwd hoe het trainen mij deze week verging? Lees dan verder.

Op zondag startte ik met een krachttraining in de sportschool. Mijn rug is wat zwakker en dat zorgt snel voor pijn in mijn bil. Hiervoor loop ik ook bij de sportfysio en doe ik thuis mobiliteitsoefeningen en een aantal krachtoefeningen. Als ik naar de sportschool ga, dan probeer ik altijd oefeningen te doen voor mijn rug. Ik heb niet heel veel verstand van de apparaten, dus kies ik altijd voor de apparaten waarbij je alleen het gewicht nog hoeft te selecteren en eventueel een kleine aanpassing moet doen om het apparaat op mijn lengte aan te passen. Waarschijnlijk zou ik nog veel meer hieruit kunnen halen, maar voor nu werkt het prima. Na een workout van ongeveer 50 minuten, steeds setjes van 3×20, was het mooi geweest voor de zondag!

Vervolgens stond er voor maandag een rondje hardlopen op de planning. Ik was voor mijn doen laat thuis van mijn werk en dan kan ik er soms tegenop zien om nog te gaan lopen. Gelukkig is het nu wel weer langer licht, dus uiteindelijk kon ik om half 7 vertrekken en met zonsondergang een mooi rondje van ruim 5 km lopen. Eten doe ik altijd pas daarna, want als ik direct voor het hardlopen ga eten, dan moet het echt eerst even zakken. Meestal neem ik wel nog even een rijstwafel met iets om het hongergevoel tegen te gaan. Ik had er lekker het tempo in, gemiddelde van 5.42 min/km. Dat zou voor aanstaande zondag tijdens de Zandvoortcircuitrun ook een mooi gemiddeld tempo zijn. Hopelijk gaat dat lukken!

hardlopen   hardlopen

Op woensdag werd ik wakker en toen ik naar buiten keek, werd ik al vrolijk. Een lekker zonnetje! Waar ik iets minder vrolijk van werd, was de lichte keelpijn die ik voelde opkomen. Ohjee… hopelijk word ik niet verkouden, of nog erger, ziek! Als ik me zo voel, vind ik het altijd lastig om de juiste kleding te kiezen. Ik wil niet te weinig aan doen, zodat ik nog meer risico loop, maar ik wil me ook niet te warm aankleden om me vervolgens dik zwetend door de loop te moeten banen. Ik besloot voor een t-shirt met daaroverheen een hardloopjack tegen de wind te dragen. Nou, dat was een goede keus, want wat stond er een pittig windje zeg! Ik had een fartlektraining gepland. Niet echt mijn meest favoriete training en ik merk dat als ik alleen loop, ik moeite heb om echt tot het uiterste te gaan. De wind vandaag zorgde voor een automatisch verschil in diverse tempo’s, maar echt stuk ben ik niet gegaan. Loop ik met iemand samen, dan motiveer je elkaar en ga je veel dieper (zo werkte dat bij mij in ieder geval). Maar goed, ik was alleen en de harde wind zorgde er evengoed voor dat het een pittig rondje was. Totaal aantal kilometers: 11. Stand van zaken m.b.t. mijn keel na het hardlopen: blegh. Gelijk maar even een vitaminebom gemaakt: een shake met sinaasappel, kiwi en spinazie. Vanavond op tijd naar bed en hopelijk morgen weer fitter!

hardlopen

En ja, toen was het donderdag en zou ik weer gaan lopen. Alleen was ik nu nóg veel later thuis van werk en was ik eigenlijk ook nog niet klaar… Twijfel, twijfel… Aan de ene kant wilde ik gaan lopen, maar aan de andere kant wist ik dat ik ruim een uur weg zou zijn en dan zou de rest van de planning een beetje in het gedrang komen. Uiteindelijk dus besloten om niet te gaan :-( De loop op een andere dag inhalen heeft niet zo veel zin, maar maandag na de Zandvoortrun zou ik eventueel wel een klein herstelrondje kunnen lopen. Even kijken hoe druk het dan nog is!

Nu opladen voor de race van morgen. Fingers crossed dat het goed gaat!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s