Road to Rotterdam 6

hardlopen sträva

Een nieuw trainingsoverzicht van mijn weg naar Rotterdam! De afgelopen twee weken liep ik vrij weinig hard. Helaas… Dit kwam namelijk doordat ik een griepje te pakken had en gedwongen was om thuis uit te zieken. Ik was gelukkig wel op tijd hersteld om de kwart marathon in Egmond te lopen, maar daar heb ik al uitgebreid over geschreven. Wat heb ik verder wel afgelopen twee weken kunnen doen?

Vorige week stond een tempoloop van 8 km op het programma en een rustige duurloop van 16 km. Uiteindelijk is het een loopje van slechts 3,5 km geworden. Ik voelde me na een paar dagen op de bank op vrijdag weer redelijk de oude en het was super mooi weer, dus ik besloot een klein rondje te doen om te kijken of het goed zou voelen. En dat deed het! Goed genoeg in ieder geval om te starten in Egmond. Na 3,5 km was ik wel wat moe, dus de rest van de dag nog even lekker rustig aan gedaan.

hardlopen strava

Na Egmond wilde ik eigenlijk op maandag een herstelloopje van 5 km doen, maar door allemaal leuke dingen ging dat niet lukken. Naja, dan nog maar een keer een training overslaan en op woensdag weer m’n eerste loopje gedaan. Ik moet zeggen dat ik toen ook echt wel zin had om hard te lopen! Ook die dag had ik een druk programma, dus ik had m’n wekker al op tijd gezet, zodat ik 8 uur de deur uit kon voor een rustige duurloop van 12 km. Het waaide flink, maar toevallig had ik een route bedacht waar ik niet zoveel last van de wind bleek te hebben. Ik had hem namelijk in de polder mee (altijd fijn) en op de terugweg liep ik een stuk beschut, dus toen had ik er ook niet zoveel last van. De kilometers vlogen voor m’n gevoel voorbij en toe ik thuis kwam had ik een heel voldaan gevoel. Altijd fijn wanneer je zin hebt in een training en die training ook daadwerkelijk lekker gaat!

hardlopen strava

Ja, en dat was het op hardloopgebied alweer! M’n krachtoefeningen heb ik afgelopen twee weken ook een beetje laten verslonzen, dus die wil ik aankomende week weer serieus oppakken. Moet ook wel, want aanstaande woensdag heb ik een nieuwe afspraak bij de fysio staan en het zou leuk zijn als ik dan in ieder geval kan vertellen dat ik wat heb gedaan! Daarbij doe ik het natuurlijk vooral voor mezelf, want ik merk dat ik er echt iets aan heb. M’n benen lijken er sterker door te worden en dat is weer gunstig voor het hardlopen.

Morgen staat er nog iets leuks op de planning, namelijk de Vondelparkrun! Deze ga ik gezellig samen met Monique lopen en we komen vast nog wel meer bekenden tegen. Zin in!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s