Raceverslag: Vondelparkloop 10 km

Vondelparkloop

Een tijdje geleden vroeg Monique of ik zin had om samen met haar de Vondelparkloop te doen. Nou, ik heb altijd wel zin in een hardloopevenement, dus ja! En zo kwam het dat we gisteren in het Vondelpark aan de start stonden van de 10 km. Ik kan alvast verklappen dat we heerlijk hebben gelopen!

De start van de 10 km trimloop was om 13.00 uur, dus we hoefden niet heel vroeg weg. Wel moesten we nog ons startnummer ophalen en omdat we niet precies wisten hoe druk het zou zijn, besloten we om in ieder geval op tijd te komen. Kwart voor 12 kwamen we aan in het Vondelpark, waar andere afstanden al druk bezig waren. Er hing een gezellig sfeertje. Het startnummer hadden we zo te pakken, toen moesten we dus nog wel even wachten. Gelukkig werd het droog en kwam zelfs het zonnetje tevoorschijn, helemaal prima. Petra en Joyce waren ondertussen ook gearriveerd en zo ging de tijd tot de start eigenlijk best snel voorbij.

Vondelparkloop   Vondelparkloop

We hadden van tevoren afgesproken om op ongeveer 5.40 min/km te lopen. Dat zou een snelheid zijn die we allebei prima vol zouden kunnen houden. We stonden helemaal vooraan in het startvak, dus uiteraard schoten we er in eerste instantie te snel vandoor ;-) Na 500 meter lieten we het tempo iets terugzakken en toen kwamen we al snel in een lekker ritme.

Vondelparkloop   Vondelparkloop

De Vondelparkloop van 10 km is drie keer hetzelfde rondje. Normaal gesproken vind ik dat een beetje saai, maar nu was het eigenlijk wel eens een keer lekker. In plaats van een groot rondje van 10 km deed ik voor mijn gevoel drie rondjes van iets meer dan 3 km. Het eerste rondje zat er al vrij snel op. We liepen een lekker tempo, iets sneller dan de 5.40 min/km en ik kon het goed volhouden. Ik had niet het idee dat ik dit tempo niet zou kunnen aanhouden, dus stiekem begon ik al aan een PR te denken, mochten we nog wat kunnen versnellen. Aan het einde van de eerste ronde stond de cheeringzone van de Running Junkies, met Banana Eve! Geeft echt een enorme boost zulke supporters, we gingen dus lekker door met de tweede ronde.

Vondelparkloop   Vondelparkloop

Die eerste kilometer van dat rondje ging heel lekker en zelfs wat sneller dan we tot dan toe hadden gelopen. Daarna zakte het wel weer iets terug. Kilometer 5 en 6 liepen we in 5.43 minuten en 5.46 minuten. Hmmmm, als we niet zouden versnellen, dan zou ik dat PR niet gaan halen. Vanaf kilometer 7 ging daarom het gas er wat meer op. Onder de confetti van Eva gingen we de laatste ronde in!

Vondelparkloop   Vondelparkloop

Als vrij snel werden we ingehaald door de pacers van 55 minuten. Ze liepen net iets harder dan wij deden, dus besloten we daar aan te haken. De groep liep aardig door en hierdoor ging onze snelheid ook omhoog. Omdat ik nu het idee had dat die PR mogelijk zou kunnen zijn, werd ik daar eigenlijk een beetje zenuwachtig van. M’n hartslag ging meer omhoog waardoor het lastig was om de groep bij te houden. Gelukkig lukte dat nog steeds redelijk en alleen de laatste 500 meter liepen ze van ons weg.

Vondelparkloop   Vondelparkloop

Met alles wat we nog in ons hadden zetten we aan het einde nog een eindsprintje in en uiteindelijk klokte ik op mijn horloge 55.52 minuten. Mijn PR stond op 55.38 minuten… Helaas, net geen verbetering van mijn PR, maar ondanks dat ben ik toch wel heel trots op mijn tijd!! Het is namelijk mijn tweede beste tijd en het is een tijd geleden dat ik dit tempo 10 km lang kon volhouden. Dat geeft hoop dat het me hopelijk binnenkort wel gaat lukken!

Vondelparkloop   Vondelparkloop

Na afloop deden we met Petra en Joyce nog even een theetje/warme chocolademelk en daarna gingen we weer op huis aan. Het was een gezellige sportieve dag en ik heb nu alweer zin in het volgende evenement!


4 reacties op ‘Raceverslag: Vondelparkloop 10 km

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s