Doelen voor 2017

bosloop AV Castricum

We hebben net alle overzichtslijstjes van afgelopen jaar gehad en nu 2017 dan daadwerkelijk begonnen is, is het tijd voor een nieuw lijstje! Namelijk het lijstje waarin ik vooruitblik op dit hardloopjaar. Want wat zijn mijn doelen die ik wil behalen?

Ik heb een bescheiden lijstje opgesteld, al zeg ik het zelf ;-) De doelen die ik heb zijn ook niet al te ambitieus. Aan de ene kant zorgen niet al te hoge doelen er misschien voor dat je niet het maximale eruit haalt, aan de andere kant vind ik een succeservaring ook wel leuk! En wanneer ik vooruitgang merk, kan ik doelen altijd nog bijstellen :-)

Plezier in het hardlopen behouden!

Het eerste doel heb ik helemaal zelf in de hand. Heb ik nu af en toe minder plezier dan zul je misschien denken? Nee, juist niet, en dat wil ik zo houden! Want plezier staat bij mij altijd voorop. Zodra ik iets niet leuk vind of er geen zin in heb, moet ik het niet doen. Natuurlijk is het niet zo dat ik bij een beetje geen zin niet moet gaan lopen, want af en toe hoort het ergens tegenop zien er ook wel bij. Plezier in het lopen haal ik uit wedstrijden, de weg naar die wedstrijden toe en de gezellige rondjes met loopmaatjes! Dus daar moet ik vooral mee door gaan :-)

Een halve marathon onder de twee uur lopen

Van alle doelen is dit denk ik het scherpst gestelde doel. Ik zou heel graag tijdens de CPC loop in Den Haag onder de twee uur duiken, maar ik weet nog niet of dat gaat lukken. Ik train nu vooral voor de marathon (zie volgend doel) en daar zitten ook wel tempo loopjes bij, maar of die genoeg zijn om die 21,1 km sneller te rennen dat betwijfel ik. Maar goed, anders hebben we daarna nog een heel jaar om aan dit doel te gaan werken!

De hele marathon onder de 4 uur en 30 minuten lopen

Dit is een vrij realistisch doel. Als ik door kan trainen zoals ik nu bezig bent dan moet dat hopelijk gaan lukken! Met een tijd onder de 4 uur en 30 minuten ben ik heel erg tevreden en met een tijd onder de 4 uur en 25 minuten ontzettend blij! We gaan zien wat het wordt!

Een trailrun lopen (in het buitenland)

Dit doel moet ook haalbaar zijn. Ik train vaak in de bossen, duinen en op het strand hier in de buurt en ik vind het prachtig om door de natuur te lopen. Af en toe zie ik op IG ook prachtige foto’s van trailruns in Oostenrijk, België of Frankrijk voorbij komen. En dan denk ik, dat wil ik ook! Misschien is het handig om eerst wat dichter bij huis te beginnen om te kijken of ik het echt leuk vind. Aan de andere kant, als ik iets leuks voorbij zie komen in het buitenland, dan sla ik dat ook niet af. Missie voor dit jaar is dus om een leuke trilrun te vinden die ik kan lopen! Mochten er ideeën zijn, dan hoor ik het graag :-)


11 reacties op ‘Doelen voor 2017

 1. Gaaf he trail in het buitenland 👌🏼 Trailen is zo mooi😃 En de CPC we gaan ervoor 👊🏼🏃🏽‍♀️ Wil nog steeds wrl een x bij jou in casticum lopen😃
  Even weer appen 😉
  Xxx

  Like

 2. Leuke blog Irene!

  De doelen die je jezelf stelt als hardloper komen mij zeer bekend voor. ;-) Goed dat je het behouden van het plezier in het hardlopen laat prevaleren! Lekker genieten van het lopen zonder al die (zelf opgelegde) druk. 👍
  De trailrun in het buitenland die ik je kan aanraden is de Polar Bear Trail in Teuven. Die heb ik afgelopen weekend gelopen en was werkelijk helemaal geweldig. Maar, de keuze is reuze, dus schrijf je in voor een trailrun en laat de verslaving zijn werk doen. ;-)

  Like

  1. Dankje wel Rob! Ik zag inderdaad van het weekend foto’s voorbij komen van de Polar Bear Trail en dat vond ik er super gaaf uitzien! Jullie hadden natuurlijk ook heel veel mazzel met de sneeuw die er lag, dat maakt het volgens mij extra bijzonder :-) Ik ga hem op mijn lijstje zetten!

   Geliked door 1 persoon

 3. Leuke blog Irene en zeer herkenbaar! Het plezier in het hardlopen is denk ik ook de belangrijkste/fijnste drijfveer om het lekker lang vol te houden. 👍 Een trailrun in het buitenland die ik je kan aanraden is de Polar Bear Trail in Teuven (14 km/350 hm en 22 km/500 hm) .

  Like

 4. Mijn doel is gepassioneerd blijven met het hardlopen. Dat wil zeggen dat het soms niet leuk is, maar wel allemaal bedoeld voor wat ik wil bereiken op de langere termijn. Bij mij gaat het dus veel dieper dan enkel plezier hebben. Ik haak niet af als het een paar maanden totaal niet gaat en ik met pijn op de bank moet zitten en pijnstillers moet slikken om te kunnen slapen. Voor mij is hardlopen al jaren geen hobby meer, maar meer een serieuze manier van leven.

  Like

  1. Dat klinkt inderdaad echt als een passie! Ik heb het gelukkig zelf nog niet meegemaakt dat ik maanden uit de running was door een blessure en hoop dit ook niet mee te maken. Ik denk wel dat ik een doorzetter ben, dus ik laat me niet zo snel uit het veld slaan als het even tegen zit. Wanneer ik met een steeds terugkerende blessure te maken zou hebben, dan zou ik ook niet zo snel de handdoek in de ring gooien, maar ik zou wel kijken wat ik kan aanpassen om ervoor te zorgen dat ik daar minder snel last van heb. Dus bijvoorbeeld de trainingsintensiteit aanpassen o.i.d. Of ervoor zorgen dat ik sterker word. En tot nu toe heb ik altijd met heel veel plezier gelopen :-)

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s