Road to Rotterdam 2

hardlopen

Mijn tweede blogje over mijn weg naar Rotterdam! Ik heb de afgelopen twee weken iets minder getraind, vandaar dat ik het nu even samenvoeg in één verslagje. Ennnnn… het gaat de goede kant op! Tot nu toe bevalt het schema van myasics.com mij goed. Ik kan de aangegeven tempo’s lopen. Ik heb wel gezien dat komende paar weken ik wel nog iets sneller moet gaan lopen op bepaalde trainingsdagen en ik vraag me af of ik dat ook ga redden. Maar goed, we zullen zien. Eerst nog even terugblikken op de afgelopen trainingen!

Vorige week maandag sloeg ik even over. Ik kwam namelijk laat thuis uit mijn werk en had gewoon niet zoveel puf om nog eens 8 km te gaan lopen. De woensdag in die week liep ik wel en toen liep ik ook 8 km. Het ging prima! Ik had een lekker tempo en het was een fijn temperatuurtje om te lopen.

hardlopen

Vorige week zaterdag had ik het openingsevent van Perry Sport. Na de opening van de winkel in de Kalverstraat gingen we met de Nike Running Club 5 km hardlopen. We waren met een hele grote groep mensen (wat erg gezellig was), maar daardoor lag het tempo niet zo hoog. Op zich niet erg, want die dag erna zou ik de Bosloop gaan doen, dus op die manier kon ik mijn krachten een beetje sparen. De training van afgelopen maandag skipte ik weer, omdat ik dus in het weekend al twee keer had gelopen. De 5 km met de Nike Running Club en de 10,5 km van de Bosloop. Ook al was de Bosloop een wedstrijd, ik liep hem als gezellig trainingsrondje. Na het volle hardloopweekend had ik een beetje last van mijn heup. Ik wilde niets forceren, dus daarom besloot ik maandag niet te gaan.

hardlopen   Bosloop AV Castricum hardlopen

Op woensdag was de pijn uit mijn heup weer wat weggetrokken. Daarom ging ik weer lekker op pad voor een rondje van 8 km. En dat ging toch fijn! Het gemiddelde tempo lag op 5.47 min/km. Ik moest echt lang terug scrollen in mijn lijst met loopjes voordat ik een training had gevonden waarin ik ook ongeveer dat tempo had. Fijn om te voelen dat het steeds weer een beetje beter gaat. Mijn tempo moest deze keer tussen de 5.34 en 5.52 min/km liggen en daar heb ik mij dus keurig aan gehouden. Tijdens het lopen had ik overigens helemaal geen last van mijn heup, maar daarna begon het wel weer wat gevoelig te worden. Gelukkig had ik een afspraak met de fysio staan, dus kon ik het ‘probleem’ meteen voorleggen. Het is in ieder geval niet overbelast, dat is fijn! De pijn die in mijn heup aanwezig is, komt wederom uit mijn rug. Waar de rug eerst zorgde voor pijn bij mijn rechterbil, zorgt ie nu dus voor pijn in mijn heup. De rotatie oefeningen moet ik komende tijd daarom weer even fanatiek oppakken, zodat ik mijn rug zoveel mogelijk soepel houd! En dan gaat het hopelijk beter.

hardlopen

Vandaag staat er 16 km op de planning volgens mijn schema. Dat komt mooi uit, want vandaag is ook de Midwinterduinloop in Egmond, georganiseerd door Le Champion. De langste afstand is 16,8 km en die ga ik dan ook als training lopen. Ik ben benieuwd, het verslag zal van de week volgen!


Een reactie op “Road to Rotterdam 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s