Trainingsoverzicht 28

hardlopen

Ja hoor, hier is weer een trainingsoverzichtje! Dit keer van de afgelopen twee weken. Ik heb namelijk na de marathon iets rustiger aan gedaan (goh…) dus leek het me praktisch om de trainingen even te bundelen. Normaal gesproken vind ik het altijd fijn om een doel te hebben om voor te trainen. Dat doel is er nu even niet. Althans, ik heb nu geen trainingsschema. Want de marathon van Rotterdam staat wel op de planning. En met de wetenschap dat ik straks weer met een trainingsschema ga werken, loop ik nu eigenlijk heel relaxt. Heerlijk is het en alle rondjes waren dan ook top!

Vorige week woensdag deed ik mijn eerste rondje na de marathon. Na mijn eerste marathon deed ik dat ook en toen liep ik echt het laatste beetje spierpijn eruit. Ik hoopte dat het nu ook zo zou zijn. En gelukkig, na dit rondje had ik nergens meer last van! Zo fijn! En het was ook nog eens mooi weer, dus dat was 3 km genieten.

hardlopen   hardlopen duinen

Op vrijdag ging ik voor de tweede keer dit winterseizoen zwemmen. Ik merkte dat ik wat moe was, maar op zich was ik na afloop toch wel tevreden. Het enige minpuntje was dat m’n benen een beetje zwaar aanvoelden. Eigenlijk wilde ik zaterdag weer gaan lopen, maar dat besloot ik een dagje op te schuiven. Niets moet en alles mag op dit moment! Dus zondag de hardloopschoenen aangetrokken en een klein rondje van 5 km gemaakt. Ook nu had ik tijdens het rennen nog het idee dat ik wat zware benen had. Het ging op zich wel lekker en het was prachtig weer om te lopen, alleen moest ik er toch iets harder voor werken dan ik had verwacht. Ik had al bedacht om maandag niet te gaan, want twee dagen achter elkaar leek me nu een beetje teveel. Kon ik weer even opladen.

hardlopen

Afgelopen woensdag had ik er weer zin in om te gaan. Gelukkig merkte ik gelijk na de eerste passen al dat m’n benen weer goed voelden. Het was goed weer, niet te warm of te koud en ik liep daardoor heer-lijk! Ik had bedacht om de gele route bij ons in het duin weer eens te gaan volgen. Dat was namelijk een tijd geleden. Ik wist alleen niet meer precies hoe lang die route was en ik wilde niet meer dan 6 km lopen. Op een gegeven moment zat ik al op 3 km en voor mijn gevoel moest ik weer een beetje richting huis gaan lopen, maar de weg liep voor mijn gevoel juist de andere kant op. Nou zegt dat richtingsgevoel van mij niet heel veel, maar ik besloot toch maar van de route af te gaan en een ander paadje te nemen die naar mijn idee meer de juiste richting uit ging. Ik kwam zowaar op de juiste plek uit het duin, alleen was dit wel een echte shortcut geweest. Ik zat namelijk op iets meer dan 4 km. Met nog een lusje besloot ik richting huis te lopen waardoor ik uiteindelijk een fijne 5,5 km erop had zitten. Dat was top!

hardlopen

Tot in ieder geval eind november zal ik lekker zonder schema trainen. Hopelijk komen er nog meer van die mooie runs aan.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s