Trainingsoverzicht 27

hardlopen

Whiehoe! Tapertime!! Altijd een leuk onderdeel in de marathonvoorbereiding, want dan betekent het dat het bijna zover is! Voor mijn gevoel heb ik ongeveer de hele periode getaperd, maar goed, dat terzijde ;-) Ik heb deze week ook weer eens echt volgens mijn schema kunnen lopen. Toch leuk dat ik het schema twee weken voor de deadline nog op kan pakken.

Maandag begon ik de week goed, door al vroeg te gaan lopen. Er stond een korte interval op programma. Wel fijn dat het niet zo’n lange training was, want ik kon hem dus mooi vlak voor mijn werk doen. Ik begon met een kilometer rustig inlopen. Vervolgens 3x300m versnellen met tussendoor steeds een paar seconde rust. En de laatste kilometer liep ik weer uit. Toen zat het er alweer op! Maar, lekker gelopen. De versnellingen kon ik maken, alhoewel ik niet zo snel liep als ik wilde. Moest denk ik nog een beetje wakker worden ;-)

hardlopen Polar M400

Woensdag stond er 10 km op het programma. Eerst 8 km in tempo 6.00 – 6.10 min/km en daarna nog eens 2 km in 6.20 – 6.30 min/km. Toen ik startte merkte ik al dat ik me goed voelde. Het was lekker fris, maar wel met een zonnetje. Ik had me niet te warm gekleed en kon daardoor best wat tempo maken. Ik merkte de eerste drie kilometer dat ik sneller liep dan gepland. Ik had verwacht dat het conditioneel op een gegeven moment wel weer zou inzakken, maar ik kon het tempo vast houden tot de 5 km! Voor het eerst sinds tijden liep ik de 5 km onder de 30 minuten. Ik dacht daarna, dan neem ik nu wat gas terug en loop ik rustiger verder. Op zich deed ik dat voor mijn gevoel, maar stiekem hield ik het tempo best aardig vast. Toen ik de laatste km inging en zag dat ik de 10 km nog onder het uur kon eindigen, besloot ik daarvoor te gaan. Een wedstrijdje met mezelf ;-) En ik won! Ook als was het een training, toch leuk om weer eens een binnen het uur een 10 km te lopen.

hardlopen   hardlopen

Vrijdag deed ik weer eens een training die ik al heeeeeeel lang niet had gedaan: zwemmen! Even lekker drie kwartier baantjes getrokken. Geeft daarna altijd een voldaan gevoel.

Op zaterdag liep ik de laatste ronde van deze week, gezellig met Margret en Monique. Dit keer ging ik (heel lui) met de auto naar het verzamelpunt. Daar startten we met een rondje van 8 km. Tenminste… dat was de bedoeling. Waarschijnlijk waren we zo druk aan het kletsen dat we uiteindelijk bij het strand van Wijk aan Zee uitkwamen i.p.v. Heemskerk ;-) Oeps! Dat werden dus iets meer kilometers. Maar goed, helemaal niet erg, want we liepen erg lekker en het was leuk. Van Wijk aan Zee zijn we over het strand naar Heemskerk gelopen, bijna 3 km. Het strand was goed te doen, alleen een klein beetje tegenwind. Het was een lange tijd geleden dat ik over het strand liep, dus heerlijk! Tussendoor hadden we natuurlijk de nodige fotomomentjes dus die 13 km hield ik prima vol. Leuke training weer!

hardlopen Wijk aan Zee   hardlopen

hardlopen   hardlopen Wijk aan Zee

Ik hoop dat het volgende week met de marathon net zulk weer is als dit weekend, maar helaas heb je dat niet in de hand. Ik doe maandag en woensdag nog een kort rondje en dan moet ik er echt, echt klaar voor zijn. Ik ben benieuwd!

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s