Nog 164,5 uur!

TCS Amsterdam Marathon

Op moment van schrijven is het zondag 9 oktober, 13.08 uur. Over een week ben ik op dit moment aan het lopen. Zitten er hopelijk al iets van 27 a 28 kilometers op. En moet ik er dus nog 14!! Whaaaa… Het komt nu echt steeds dichterbij en mijn gedachten slingeren heen en weer tussen ‘ik ga het gewoon halen’ en ‘waar begin ik in hemelsnaam aan’.

Ik ga nog even terug naar het moment dat ik besloot me in te schrijven voor Amsterdam. Eigenlijk wist ik het al heel snel na Düsseldorf. Het is gewoon zo gaaf om die finish na ruim 42 km te passeren. Als je dat hebt meegemaakt, wil je dat nog een keer ervaren. Punt. Maar goed, ik zat eerst nog een beetje in de ontkenningsfase. Want hallo, twee marathons in een jaar tijd, dat is best fanatiek. Ik stelde nog heel leuk andere hardloopdoelen, zoals sneller worden op de 10 km, maar stiekem wist ik al dat ik het nog een keer wilde proberen.

In juni besloot ik er voor te gaan en schreef ik me in. En nu is het oktober en is de laatste voorbereidingsweek al aangebroken. De laatste twee weken voorafgaand aan een marathon vind ik altijd leuk. Opgelucht, omdat het grootste trainingsgedeelte erop zit. Tapertime! Spannend, omdat er toch altijd twijfels zijn of je het gaat halen. Krijg ik geen last van pijntjes? Blijf ik heel? Zal ik niet instorten? Enthousiast, omdat ik heel veel zin heb ik die dag. Gemengde gevoelens, omdat iets waar je zo lang naar toe hebt gewerkt, bijna zijn einde nadert. Deze rollercoaster aan emoties is denk ik goed om straks optimaal gefocust aan de start te verschijnen.

Maar oke, een week nog dus. Een week die bestaat uit het ondernemen van (wanhoops)pogingen om zo goed mogelijk voorbereid aan de start te verschijnen. Hardlopen op maandag en woensdag, zodat ik weet dat ik dat nog kan ;-) Je zal het maar in een week verleren… Uiteraard is ook de bietensap weer ingeslagen, baat het niet dan schaadt het niet he! Ohja, en het liefste raak ik nog wat kilootjes kwijt, want iedere extra kilo is 6 minuten extra tijd. Schijnt… Misschien had ik met dat plan iets eerder moeten beginnen ;-) Want ja, ik moet ook koolhydraten stapelen! Pasta en pannenkoeken it is deze week! Mmm, en verder? M’n playlist finetunen, hardloopkleding wassen, nieuwe gelshots van Powerbar kopen, nieuwe sporttape halen… Het is al een hele marathon om de voorbereiding op tijd klaar te hebben ;-)

Maar, dat ga ik halen hoor! Net zoals ik de finish van de marathon hopelijk ga halen. Inmiddels is het 13.30 uur en ben ik volgende week alweer 3 kilometer dichter bij de finish. Zo snel kan het gaan! De klok die tikt wel verder en zo lang ik m’n ene voet voor de andere zet, moet ik er uiteindelijk komen!


4 reacties op ‘Nog 164,5 uur!

  1. Precies zo is t maar net Ireen! Voetje voor voetje maar we gaan het halen! 👍🏻 Ook hier gemengde gevoelens maar de ik ga er voor komt nu wat meer naar boven 👍🏻 Ik zie jullie zaterdag en op d day! 😘

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s