Trainingsoverzicht 26

hardlopen

Drie keer ben ik deze week wezen lopen. En alle drie de runs gingen goed! Heel fijn om dat te merken. En ik heb weer eens verschillende soorten trainingen gedaan. Een shakeout run, een interval en een lange duurloop. Hoe het ging? Dat zie je hier!

Na de 30 km van vorige week zondag had ik wel flink wat spierpijn verwacht. Maaaaarrrr… dat viel alles mee! Ik had helemaal niet zo’n last gelukkig :-D Daarom kon ik ook prima op maandag een shakeout run doen. Niet zoveel kilometers hoor en ook niet zo snel, maar wel even lekker de benen losgelopen. Na 3 km was ik weer thuis.

hardlopen

Woensdag deed ik voor het eerst in tijden weer eens een intervaltraining. En eigenlijk vond ik het best wel weer leuk! Ik merkte dat ik snelheid kon maken op de momenten dat het moest, super fijn. Nu had ik niet voor de meest intensieve intervaltraining gekozen hoor. Eerst een km inlopen, daarna 5 setjes 30-20-10, een km weer rustig aan, 5 setjes 30-20-10, weer een km rustig aan, 5 setjes 30-20-10 en nog een km uitlopen. Met een setje 30-20-10 bedoel ik 30 seconde wat aanzetten, 20 seconde nog meer versnellen en 10 seconde helemaal voluit. Al met al was het 7 km, fijne training! En met deze training zette ik het totaal aantal kilometers in september op 133,5!

hardlopen   hardlopen duinen

Vandaag stond de laatste langere duurloop gepland. Ik besloot 20 km te gaan doen. Met Jolanda en Monique had ik afgesproken om te gaan hardlopen en we zouden een rondje van ongeveer 10-13 km gaan maken. Dat betekende dat ik ook nog een paar km alleen moest doen. De eerste 3 km liep ik alleen, want toen moest ik eerst naar ons verzamelpunt toe. Vervolgens deden we de oranje route in het Noord-Hollands Duinreservaat. Die route is volgens het bordje 13,2 km, maar volgens onze horloges 12,5 km ;-) Ook vandaag merkte ik weer hoe fijn het kan zijn om samen te lopen. De kilometers vliegen ongemerkt voorbij. Toen we terug waren bij ons startpunt, had ik er inmiddels al 15,5 km opzitten. En zo voelde ik me niet :-D Met Jolanda liep ik weer terug richting Castricum en zo deden we samen nog 3,5 km. De laatste km liep ik weer alleen, richting huis. En toen stond de teller zomaar op 20 km! Ik had heerlijk gelopen en voelde me nog goed. Kijk, dat geeft weer wat vertrouwen!

hardlopen   hardlopen

Vanaf nu ga ik het aantal kilometers afbouwen. Tapertime dus!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s