My favorite… hardloopmuziek

hardlopen met muziek

Er was een tijd dat ik zonder muziek liep. Gewoon, aan niets denken en lekker gaan. Af en toe vind ik dat nog steeds wel prettig, maar zeker met een lange training vind ik het fijn om wel muziek te horen. Want muziek leidt mij af als ik het zwaar heb. Het schijnt dat als je een gemiddeld tempo van ongeveer 5.50 / 6.00 min/km wilt aanhouden, je liedjes met 140 bpm (beats per minute) moet luisteren. Maar daar doe ik niet aan. Voor mijn marathon had ik een playlist samengesteld met alleen maar nummers waar ik herinneringen aan heb. En dat werkt voor mij wel! Ik vond het echt top, want de muziek heeft mij er zeker doorheen geholpen! Bij deze deel ik mijn top 5 hardloopnummers (en ik excuseer me alvast even voor mijn muzieksmaak ;-) )

5. Spin Doctors – Two princes

Dit is echt zo’n nummer wat perfect is om te luisteren als je een beetje op zo’n dood punt zit. Bij de halve marathon had ik dit nummer op ongeveer 14 kilometer gezet. Je bent dan al over de helft, maar eigenlijk duurt het nog net even te lang om al naar het einde uit te kijken. Het nummer heeft een lekkere beat en trekt je wel door de saaie kilometers heen!

4. The Black Keys – Gold on the ceiling

Dit nummer komt van de cd El Camino en eigenlijk vind ik al die nummers leuk. Maar Gold on the ceiling is wel favoriet, dus daarom staat die in dit rijtje. Een lekker nummer waarna je er ook weer even tegenaan kunt. Net als Two princes geschikt voor een punt waarvan je weet dat je daarna nog wel een aantal kilometer moet lopen.

3. The Partyjocks – Sweet Caroline

Officieel natuurlijk een nummer van Neil Diamond, maar meerdere malen gecoverd. Deze versie van de Partyjocks doet mij altijd denken aan de wintersport (ik ben namelijk gek op skiën). Iedere keer als ik dit nummer hoor, moet ik denken aan Oostenrijk, besneeuwde bergen, blauwe/rode/zwarte pistes en een feestje in de apres ski. Daar kun je toch alleen maar vrolijk van worden? En als je vrolijk bent, loop je lekker is mijn redenatie ;-)

2. Inner circle – Games people play

Van dit deuntje word ik ook altijd vrolijk. En dit nummer hoorde ik toevallig toen ik mijn marathon ging finishen. De laatste kilometer was geweldig en elke keer als ik nu dit nummer hoor, ben ik weer even terug in dat moment :-D

1. Queen – I want it all

Ook een nummer met een hardloopherinnering. Toen ik voor mijn eerste halve marathon aan het trainen was, zette ik dit nummer in de playlist. Ik vond het wel een toepasselijk nummer aangezien het gaat over het hebben van ambitie en de drive om iets voor elkaar te krijgen. En ik wilde die halve marathon gaan uitlopen! Het is uiteindelijk gelukt en ik heb van iedere meter genoten. Vandaar dat ik het een heerlijk nummer vind om te luisteren tijdens het rennen. Als je iets graag wil en je gaat ervoor, dan lukt het!

Je ziet het, een zeer afwisselende lijst met uiteenlopende muzieksoorten. Zoals ik al aangaf, het maakt mij weinig uit of het nummer uptempo is of niet, als ik er maar een bepaalde herinnering aan heb! Loop jij ook met muziek? En wat is je favoriete hardloopnummer?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s