Trainingsoverzicht 21

hardlopen

Deze week mocht ik het aantal loopkilometers uitbreiden. Joehoe! Dus dat heb ik gedaan. Al met al heb ik 34 kilometer gelopen :-)

De eerste dag van de nieuwe week begon regenachtig. De temperaturen waren ook nog niet zo heel hoog, eigenlijk perfect om hard te lopen. Afgelopen zaterdag ging m’n run niet heel top, dus ik hoopte maar dat het vandaag beter zou gaan. Nou, de eerste drie kilometer dus helemaal niet. Ik voelde m’n knie en dat werd eigenlijk steeds erger. Bah. Ik twijfelde of ik de geplande negen kilometer zou volmaken of dat ik een shortcut naar huis zou nemen. Bij 3 km ben ik even gestopt en heb m’n knie toen wat gemasseerd. Daarna besloot ik het nog even te proberen. De volgende kilometer had ik tot mijn verbazing helemaal geen last! Dat gaf moed om toch m’n volledige ronde te maken. Op een gegeven moment voelde ik m’n knie wel weer wat, maar het was niet constant aanwezig. Bij kilometer 6 nogmaals gemasseerd en toen de laatste 3 naar huis gerend. Helaas voelde ik toen wel in m’n rechterhiel wat pijn op komen zetten. Zucht… wat zou de fysio daar van zeggen?

hardlopen

Gelukkig had ik op woensdag alweer een fysio afspraak staan. Lekker vroeg, namelijk om half 8 ’s ochtends. Naja, dan kon ik daarna gelijk m’n langere duurloop doen. Ze heeft me weer even helemaal nagekeken en losgemaakt. De pijn aan m’n hiel was alweer verdwenen en ze zag verder ook niet iets bijzonders. M’n rug was wel weer erg stijf. Ik moet dus goed de rotatie oefeningen blijven volhouden. Na de fysio moest ik me thuis nog even omkleden en toen kon ik op pad. Het was al erg warm in de ochtend, dus ik had bijna twee liter water mee om ongeveer 14 km te gaan lopen. Ik was erg blij dat ik zoveel water bij me had, want wat was het warm zeg! Het lopen ging best oke. Nog niet top en af en toe moest ik even een pauze nemen om de knie wat los te maken, maar het ging beter dan verwacht. Na 14 km was ik nog niet thuis, dus er nog maar 1 km aangeplakt!

hardlopen

Zaterdag mocht ik weer een duurloopje doen en dit keer werden het 10 kilometers. Op m’n nieuwe schoenen! Ook nu was het best wel weer warm, zeker op het moment dat ik de deur uitging. Maar goed, het ging wel. Eigenlijk ging het net zoals woensdag. M’n tempo lag niet heel hoog en af en toe moest ik even stoppen om de knie wat los te maken, maar ik kon het verder wel volhouden. Dat is in ieder geval positief. Ik probeerde zoveel mogelijk verhard te lopen, alhoewel dat niet helemaal lukte. Want ja, op de verharde paden in het bos stond het zonnetje vol te schijnen en de andere paadjes lagen wat meer beschut. Dus ik heb een beetje half om half gelopen. Toen een paadje op een gegeven moment echt mul werd, ben ik even gaan wandelen. Maar de nieuwe schoenen zijn in ieder geval goed gekeurd!

hardlopen   hardlopen adidas energy boost

Komende week doe ik nog twee duurloopjes en dan loop ik volgende week de Afsluitdijk! Niet de hele Afsluitdijk helaas, maar wel de halve :-) Dus ik kan in ieder geval genieten van de sfeer.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s