Review: Nathan Vapor Airess Racevest

Nathan Vapor Airess Racevest

Een tijdje geleden besloot ik op zoek te gaan naar een camelbak rugzak voor tijdens de lange duurlopen. Want ja, drinken is belangrijk en het leek me zeer praktisch om a) niet iedere keer te moeten stoppen om m’n flesje uit m’n rugzak te halen en b) om geen klotsende halve literfles op je rug te hebben.

Oké, een camelbak dus. Maar ja, welke dan? Er zijn er zoveel te vinden! Het meest logische zou zijn geweest om naar een hardloopwinkel te gaan om daar eens te kijken wat er is en wat lekker zit. Ik zag echter bij de marathon van Amersfoort dat Sieta een rugzak in het mintgroen had en dacht toen, die wil ik ook! Alleen al om het kleurtje ;-) Ik weet het, niet echt een goede reden om een rugzak te kiezen, maar zo mooi vind ik de rugzakken niet, dus als de kleur dan leuk is, dan is dat in ieder geval iets. Het bleek de Nathan Vapor Airess Racevest te zijn (hele mond vol en klinkt professioneel toch? ;-) )

Via internet zocht ik wat informatie op. Zo heeft de rugzak een drinkzak van 2 liter en is de totale capaciteit 7 liter. Handig om dus ook een shirtje in te stoppen o.i.d. Dit model is echt een rugzak, dus geen verstelbare bandjes tussen de voor- en achterkant. Dat leek me wat steviger zitten (maar heb natuurlijk geen ervaring of dat echt zo is). Er zitten aan de zijkant twee vakjes met een rits en aan de voorkant zitten twee grote open vakken die je dicht kunt trekken met een touwtje, een klein vakje met een klepje en nog twee kleine vakjes. Mooi, klonk allemaal prima, dus bestellen dan maar. Ik bestelde mijn rugzak via hardloopaanbiedingen.nl. Ik had al eerder iets besteld bij deze site en wist dus dat als de rugzak niet lekker zou zitten, ik hem gewoon zonder problemen terug zou kunnen sturen.

Toen de tas binnenkwam, wilde ik hem natuurlijk gelijk uit proberen. De vele vakjes bleken meteen al handig te zijn, want op die manier kon ik al m’n spullen kwijt (telefoon, gelsnoepjes, I-pod, sleutel en duinkaart). Hij leek goed te zitten, dus de kaartjes eraf geknipt en de drinkzak gevuld. Er past dus 2 liter in, maar ik vulde hem maar voor de helft, omdat ik niet een heel lang rondje ging lopen. De tas zit hoog op je rug, waardoor je er eigenlijk helemaal geen last van hebt. Hij is super licht en ook met water erin, heb je er geen last van. De banden zorgen ervoor dat de tas erg goed op z’n plek blijft zitten. De bandjes voorop zijn goed te verstellen en de rest van het bandje is gemakkelijk weg te stoppen. Al na de eerste meters had ik het idee dat dit een goede keus was.

Er was alleen één nadeel… het water klotste gigantisch en dat maakte veel lawaai. Ik had m’n muziek aan, maar dan nog hoorde ik het. Gelukkig is daar iets aan te doen! Zorg ervoor dat je als je de drinkzak hebt gevuld, hem op z’n kop houdt. Begin dan met drinken, totdat je ook daadwerkelijk water binnen krijgt. Op die manier haal je de lucht eruit en heb je helemaal geen last meer van klotsend water. Nu dat enige nadeel ook op te lossen bleek, is het dus eigenlijk gewoon een top tas!

Eerst nam ik alleen drinken mee tijdens duurlopen langer dan 20 km en dan ook niet meer dan een halve liter, omdat het anders zwaar werd. Nu neem ik de tas vaak al mee als ik langer dan 10 km ga lopen en ik neem ook veel meer water mee. Het is zoveel makkelijker! Ik hoef ook niet iedere keer te stoppen om wat te drinken, maar kan blijven rennen. Dit zorgt ervoor dat ik ook meer drink. Dat gaat gemakkelijk via het slangetje. Aan het slangetje zit overigens een magneetje die vastklikt aan de het magneetje op de tas. Op die manier heb je niet een drinkslang die heen en weer slingert tijdens het lopen.

Ik kan deze camelbak dus zeker aanbevelen! Het was voor mij een beetje een gok, omdat ik de tas dus niet om had getest, maar het was wel een goede gok. De camelback is in zijn categorie wel wat prijzig, maar goed, dan heb je ook wel wat!


4 reacties op ‘Review: Nathan Vapor Airess Racevest

  1. Thanx voor de review. Ik ben aan het twijfelen of ik er ook een aan moet schaffen. Ik loop nu met zo’n riem met flesjes, maar daar krijg ik schaafplekken van. Ik heb nog wel een vraagje. Kan je er flesjes met sportdrank in doen?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s