Trainingsoverzicht 19

hardlopen zweden

Een bewogen weekje was het deze week! Op maandag liep ik nog in het mooie Stockholm, woensdag thuis en vrijdag zat ik bij de fysio. En niet voor niets, want helaas… een blessure! Ik neem je even mee door de week.

Maandag was de laatste vakantiedag en waren we in Stockholm. Hier hadden we nog niet gelopen en dat wilden we toch wel graag doen. We hadden een appartement vlakbij het water, dus we konden mooi langs het water lopen. Van de knie had ik nog steeds last, dus ik besloot het heel rustig aan te doen. 500 Meter rennen en dan weer 200 meter wandelen. De eerste kilometer ging het best goed en had ik nergens last van. Daarna begon ik m’n knie toch wel te voelen tijdens het rennen. Op het moment dat ik ging wandelen, trok de irritatie weer weg. Maar niet te veel over nagedacht en vooral voor de laatste keer genoten van het mooie Zweden!

hardlopen zweden

Woensdag was de eerste gelegenheid om weer thuis te lopen. Ik wist niet zo goed wat nou verstandig zou zijn. Wel of niet lopen. Ik besloot om dezelfde tactiek als maandag te hanteren. Dus 500 meter rennen en 200 meter wandelen. Het ging ietsje beter dan maandag. Uiteindelijk heb ik zelfs 800 meter gerend (dat ik er straks 42000 moet rennen is even een kleinigheidje ;-) ) Maar goed, ik was al blij dat het redelijk ging. Helaas kreeg ik ’s middags wel weer wat meer last. Grrrr… dan toch maar echt even afwachten wat de fysio zou zeggen.

hardlopen

De afspraak bij de fysio had ik gelukkig op vrijdag al. De conclusie luidde helaas toch een blessure… Last van geïrriteerd kraakbeen. Ze heeft m’n knie los gemasseerd en oefeningen voor thuis meegegeven. Ik moet lekker met de foamroller aan de slag om de spieren wat soepeler te maken, zodat ze niet te veel trekkracht op de knie uitoefenen en ze gaf twee oefeningen mee om de spieren wat sterker te maken. Mijn grote vraag was natuurlijk, mag ik lopen of niet? Ja, ik mag lopen, maar als het pijn gaat doen moet ik stoppen. Ze raadde aan om te gaan wandelen met af en toe een stukje joggen. Dat ga ik maandag dan maar even proberen!

foamroller nike


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s