Trainingsoverzicht 18

hiken Zweden

Helaas heb ik deze week veel minder gelopen dan ik eigenlijk had gewild! Ben ik in zo’n mooie omgeving, kan ik niet voluit lopen… :-( M’n knie zit me namelijk nog steeds dwars. Het gaat wel steeds iets beter, maar ik merk vooral na wat langer gezeten te hebben dat ik last heb. Gelukkig heb ik na een weekje rust wel een klein rondje kunnen doen en ook nog genoeg andere sportieve activiteiten!

Op maandag waren we in de buurt van Torsby. Daar hebben we een korte hike gedaan naar een hutje om daar tussen de middag de bbq aan te steken. Echt top om zo midden in de natuur lekker te eten. We hadden daarbij ook nog eens een geweldig uitzicht! Het lopen ging goed. Geen last van de knie, ook niet bij het afdalen!

hiken Zweden   hiken Zweden

Op dinsdag gingen we weer op pad om een wandeling te maken. Dit keer in het Hovfjället gebied. We hadden de wandeling met de meeste hoogtemeters uitgekozen :-) en waren in totaal ruim 12 km onderweg. Ook nu ging het wandelen prima. Totaal geen last van m’n knie, dus helemaal goed. Het Hovfjället natuurpark is prachtig! Er zijn verschillende routes die je kunt doen. Wij kozen ervoor om beneden bij de camping te beginnen en de bordjes Hovfjaltoppen te volgen. Zoals je al kunt raden kom je dan boven op de berg uit. Hier is een skistation gevestigd. Terug hadden we eigenlijk dezelfde route moeten nemen, maar gelukkig hadden we van de camping een kaart kunnen lenen. We zagen dat we ook op een andere manier terug konden, veel leuker om een rondje te lopen!

Hovfjället Zweden   Hovfjället Zweden

Woensdag hebben we de mountainbikes gepakt om het gebied rond Torsby op de fiets te verkennen. We zijn niet volledig off road gegaan, maar hebben de gravel weggetjes genomen. Leuk! Ook nu zaten er een paar stevige klimmetjes in. Op een gegeven moment moest ik ook echt afstappen. Zelfs lopend was het namelijk een kuitenbijtertje ;-)

mountainbiken Zweden   mountainbiken Zweden

Aan het einde van de week durfde ik het weer aan om een kort rondje hard te lopen. Ik wilde niet gelijk weer hard van stapel lopen, want dan zou ik het vast de volgende dag weer voelen. Een rondje om het Dalävlan meer was 5,5 km dus dat leek me een mooie afstand. De eerste kilometer had ik nergens last van. Daarna begon het toch weer te zeuren. Niet zo erg dat ik niet meer kon lopen, maar ik heb er wel intervalletjes van gemaakt. Nu achteraf voelt m’n knie weer wat stijf. Ik had gehoopt dat het beter zou gaan! Wel was de omgeving super mooi om te lopen :-)

hardlopen Zweden   hardlopen Zweden

Misschien dat ik zondag of maandag nog een heel klein rondje in Stockholm loop. Ligt er even aan hoe het gaat. En thuis maar zo snel mogelijk de fysio bellen om te kijken hoe nu verder!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s