Hardlopen op vakantie

hardlopen Curaçao

Hardlopen vind ik heel leuk om te doen. En het ideale aan het beoefenen van deze sport is dat je het op elk moment en op elke plek kunt uitvoeren. Daarom gaan mijn hardloopschoenen altijd mee op vakantie. Het is zo leuk om in het buitenland nieuwe plekken hardlopend te ontdekken. Wel is het handig om met een aantal dingen rekening te houden. Dus hier het lijstje met handige tips voor hardlopen op vakantie!

  1. Hardlopen op vakantie doe je over het algemeen om de omgeving te verkennen. Neem er dan ook de tijd voor. Sta stil bij mooie plekken en doe iets rustiger aan zodat je ook om je heen kunt kijken en kunt genieten. Het is zonde als je te veel gefocust bent op snelheid maken en je niets meer mee krijgt van de nieuwe plek waar je bent.
  2. Ben je aan het trainen voor een bepaalde wedstrijd? Kijk of je een pauze kunt inlassen in je trainingsschema. Blijven lopen doe je toch wel, dus conditioneel ga je niet achteruit, maar dan leg je jezelf niet een bepaalde druk op. Zo ben ik mijn marathon schema iets eerder begonnen, zodat ik in de zomervakantie drie ‘tussenweken’ heb. In die tussenweken ben ik waarschijnlijk weg en dan ga ik echt wel twee a drie keer per week hardlopen, maar hoef ik bijvoorbeeld niet per se een duurloop van 20 km te doen. Het kan natuurlijk wel, maar het is geen moeten. En dat zorgt voor mij voor rust en daar is vakantie volgens mij precies voor bedoeld ;-)
  3. Thuis weet je tijdens je vaste rondjes waarschijnlijk precies welke stoeptegel uitsteekt of waar je op moet passen voor boomstronken. Op vakantie is de route nieuw en weet je dit niet. Let dus onderweg goed op om valpartijen te voorkomen. Mocht je in de bergen gaan hardlopen (wat erg leuk is), let dan bij smalle paadjes extra goed op. Neem wat gas terug, wissel hardlopen en lopen met elkaar af, want voor je het weet lig je een paar meter lager en dat is niet de bedoeling natuurlijk.
  4. Neem altijd je telefoon mee! Handig om mooie foto’s te kunnen maken, om een kaart erop te downloaden zodat je weet waar je loopt of om in geval van nood alarm te kunnen slaan.
  5. Wat geld meenemen is ook handig. Want wat nu als je onderweg een zonnig terrasje tegenkomt? Dan wil je daar natuurlijk wel iets kunnen drinken!
  6. Nu we het toch over drinken hebben… neem water mee! Een camelback of gewoon een flesje in de hand, als je maar iets bij je hebt. Grote kans namelijk dat je in de zomervakantie in warmere temperaturen gaat lopen en dan is drinken erg belangrijk. Heb je geen camelback en vind je lopen met een flesje in de hand erg vervelend? Dan kun je het flesje ook een deel van je route meenemen en vervolgens onopvallend wegzetten. Op de terugweg drink je de rest op en neem je hem weer mee. Dit is vooral makkelijk als je dezelfde route heen en terug loopt. En als het een rustige route is, anders is de kans aanwezig dat je flesje weg is :-)
  7. Bedenk wanneer je gaat lopen. Eerst uitslapen, dan rustig ontbijten om vervolgens op het heetst van de dag te gaan lopen is niet heel handig. Het kan, ik heb het ook wel gedaan, maar je loopt een stuk lekkerder als het iets koeler is. ’s Ochtends bijvoorbeeld, zodat je de hele dag nog voor je hebt of juist ’s avonds als de zon ondergaat.
  8. Mocht het zonnetje schijnen als je op pad gaat, vergeet je dan niet in te smeren! Want ja, ook als je hardloopt verkleur je ;-)

Neem jij ook altijd je hardloopschoenen mee op vakantie?

hardlopen Curaçao


6 reacties op ‘Hardlopen op vakantie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s