Trainingsoverzicht 17

Het eerste overzichtje vanaf mijn vakantie. Inmiddels zijn we in Noorwegen en heb ik er een kleine run in Kopenhagen en Zweden opzitten. Lees mee hoe het ging!

Zoals ik vorige week al schreef, voelt m’n knie niet echt top aan. Rust is nu belangrijk, maar ja, ik wil ook heel graag lopen! Zeker nu ik op vakantie ben, want dan vind ik hardlopen het allerleukste om te doen. De loop van maandag skipte ik, zodat m’n knie iets langer rust had. Op woensdag besloot ik een rondje in het Valby Park in Kopenhagen te maken. Een klein rondje van 5 kilometer met afwisselend rennen en wandelen. Dat ging goed. Geen idee wat m’n tijd was, daar ging het ook niet om. Het belangrijkste was dat ik naar mijn idee m’n knie niet geforceerd heb en dat ik in een mooie omgeving heb gelopen. Het Valby park ligt aan het water, dus een groot deel van de route liep daar ook langs. Leuk!

hardlopen kopenhagen   hardlopen kopenhagen

Op donderdagmiddag kwamen we in Zweden aan. Wat een mooie omgeving zeg! Super! Klaus, de beheerder van de boerderij waar we verbleven, liet ons gelijk een mooie hardlooproute van ongeveer 11 km zien. Wij besloten alleen niet vanuit het huis te starten, maar vanaf het meer, zodat we iets minder kilometers hoefden te lopen. De route liep over een redelijk verhard pad door de bossen, maar er waren ook zeker genoeg trailrunning paadjes te vinden. Op een gegeven moment konden we afslaan naar het meer, waar we een verkoelende duik konden nemen. Ik dacht natuurlijk, heel stoer, dat even te doen. Maar het was toch wel koud water ;-) Dus ik heb alleen even m’n voeten gekoeld. En verkoelend was het zeker! Daarna zijn we weer verder gegaan. Het pad liep op en neer. Ik merkte dat m’n knie, zeker bij het naar beneden lopen, wat last gaf. Daarom heb ik stukjes rennen met wandelen afgewisseld. Op die manier was het vol te houden en ik merkte dat het alweer beter ging dan in Kopenhagen.

hardlopen zweden   hardlopen in zweden

Nu afwachten of het inderdaad steeds een beetje beter gaat en hopelijk kan ik dan nog meer mooie vakantieruns maken!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s