Trainingsoverzicht 10

hardlopen

Ja, eindelijk heb ik weer een trainingsschema! Nu ik me in heb geschreven voor de marathon van Amsterdam, was ik ook weer echt gemotiveerd om een schema in elkaar te zetten. De officiële marathontraining begint pas in week 28, maar tot die tijd heb ik ook bepaald wat ik per week wil lopen. Die houvast is fijn en zorgt er hopelijk voor dat ik me kilometers blijf maken.

Maandag startte ik de dag weer lekker vroeg! Vorige week was het namelijk goed bevallen, dus nu ging ik ook weer voor het werk op pad. Omdat ik de dag ervoor 10 km in Amersfoort had gelopen werd het een uitloop rondje van ruim 3 km. Niet te gek, maar gewoon een fijne start. Sander ging weer mee en ik kon een rustige loopje doen. Top!

hardlopen

Op woensdag moest ik werken, dus ik kon niet relaxed opstarten en daarna mijn rondje lopen. Ik wilde ’s middags na het werk gaan, maar ik was laat thuis en de bank zat toen ook wel erg lekker. Gelukkig kwam van uitstel geen afstel, want ik ben ’s avonds na het eten gegaan. Helaas ben ik dan nooit echt op m’n best, omdat het eten me dan meestal te zwaar op de maag ligt. Zo ook nu, maar toch heb ik met een lekker tempo gelopen! Kwam vast wederom door m’n nieuwe schoenen die ik ook nu weer aan had ;-) Ik deed een rondje van 8 km door de duinen, maar wel over het asfalt, dus daarom durfde ik m’n nieuwe schoenen wel aan te trekken. Wil ze nog een klein beetje netjes houden :-p Met een gemiddelde snelheid van 5.52 min/km was ik dik tevreden.

hardlopen

Op donderdag stond een gezelligheidsloopje met Margret gepland. Margret kende ik nog niet persoonlijk, alleen via Instagram, maar we wonen vlak bij elkaar in de buurt dus het leek ons leuk om eens samen te rennen. En het was zeker gezellig! We deden een route van bijna 9 km door het bos en de kilometers en tijd vlogen om. Voor ik het wist waren we weer bij ons beginpunt. Snelheid stond vandaag niet centraal, dus daar heb ik ook niet op gelet. Ik vond het belangrijker dat ik lekker kon lopen en nog genoeg adem over had om te kletsen ;-) Dat lukte!

hardlopen

Zaterdag regende het gewoon weer eens sinds een tijdje. Bah, voor mij minder aantrekkelijk om naar buiten te gaan, maar wel veel zuurstof in de lucht natuurlijk. En eigenlijk leek het binnen erger dan dat het daadwerkelijk was! Vandaag deed ik een intervaltraining. Eerst 5 km op heel rustig tempo. Dat was prima vol te houden. Vervolgens 3 km iets sneller. Ook nog goed te doen. Alleen de eerste kilometer van die drie was ik iets langzamer dan ik eigenlijk wilde. En tenslotte 2 km op hoog tempo, bijna voluit. Ik had verwacht dat ik het daar moeilijk mee zou krijgen, maar het ging het heel lekker! Aan m’n rondetijden kun je zien dat er een mooie opbouw in zit. Fijn als een run gaat zoals je vooraf had bedacht!

hardlopen   hardlopen

Aankomende week wil ik woensdag weer een iets langere loop doen en verder gewoon lekker op maandag en zaterdag trainen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s