Trainingsoverzicht 9

hardlopen

BAM, de week begon vroeg! Op maandagochtend voor het werk het eerste rondje gelopen samen met Sander, vervolgens op woensdag zelf 10 km en op donderdag het laatste rondje gelopen. Hoe ging het?

Maandagmorgen, kwart voor zes (!!). De wekker gaat, omdat ik het geweldige idee had om voor m’n werk alvast een rondje te gaan hardlopen. Sander wilde wel mee, dus dat is dan in ieder geval een stok achter de deur om daadwerkelijk te gaan en je niet nog een keer om te draaien. Want dat wilde ik wel het liefste ;-) Maar goed, toen ik er eenmaal uit was en m’n hardloopkleren aan had, had ik er ook echt wel zin in. Eerst haalde ik Sander op, 2 km voor mij, en daarna hebben we samen nog ruim 4 km gelopen door het duin. En het ging lekker!! Ik had niet verwacht dat zo’n vroege start zo goed zou bevallen. In het duin was niemand (goh… ;-) ) dus lekker rustig en het was ook heerlijk zacht weer. Toen ik thuis kwam had ik energie voor tien! Dat wordt dus volgende week weer vroeg op :-D

hardlopen   hardlopen

Op woensdag was ik vrij, dus kon ik lekker rustig aan doen voordat ik m’n hardloopschoenen aan trok. Op het moment dat ik weg ging was het bewolkt, maar wel al vrij warm. Ook een beetje benauwd weer. Toen op een gegeven moment het zonnetje een beetje doorkwam, was het helemaal zweten! Wel op een lekker rustig tempo 10 km door het bos gelopen. Ik was m’n muziek vergeten, dus m’n gedachten op nul gezet en gewoon genoten van het lopen. De stukken door het mulle zand waren zwaar en de paar heuveltjes die ik gehad heb ook, maar verder waren de bospaden prima te belopen.

hardlopen   hardlopen

Donderdag ging ik weg om ongeveer 5 km te lopen. Eerst dacht ik, ik ga gewoon lekker in rustig tempo die 5 km lopen, maar toen vond ik dat ik ook wel iets aan interval kon doen. Daarom heb ik eerst anderhalve kilometer ingelopen, toen ben ik 5x een heuvel op en af gegaan (zo’n 200 meter heuvel op lopen) en daarna tot huis weer uitgelopen. Het inlopen ging heerlijk. Zo lekker dat ik bij de afslag even twijfelde of ik wel voor de interval zou gaan, maar dat had ik nou eenmaal met mezelf afgesproken, dus toch gedaan. Heuvel op was pittig! De eerste keer ging ik er nog vol energie tegenaan, maar ik moet zeggen dat ik me de laatste keer echt naar boven moest slepen ;-) Maaaaar… gehaald! Daarna voelden me benen wel een beetje zwaar aan, dus in rustig tempo weer naar huis. Ik was gelukkig net voor het buitje binnen, dus goede timing :-)

hardlopen   hardlopen

Morgen ga ik van start op de 10 km in Amersfoort. Ik heb er zin in! Doel is gewoon lekker lopen, gaat vast lukken!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s