Raceverslag Amersfoort 10 km!

hardlopen marathon Amersfoort

Wat een heerlijke dag was het gisteren! Super mooi weer, een snelle 10 km en een gezellige meeting na afloop met mede runners! Leuk :-) Benieuwd hoe de dag is verlopen? Lees mee!

’s Ochtends ging de wekker al vroeg, want ik moest om half 8 in de auto zitten om naar Amersfoort te gaan. Daar had ik afgesproken met Michelle, die voor mij nog een startbewijs voor de 10 km had. Echt top!! Ik kon gemakkelijk bij haar parkeren en samen gingen we verder naar de start van de 10 km. Het beloofde een warme dag te worden, want het was ’s ochtends al heet! Daarom had ik ook totaal geen doel qua tijd voor ogen, gewoon lekker rustig lopen. Ik had m’n nieuwe schoenen aan, want ja, ze moeten toch ingelopen worden en of ik dat nu tijdens een wedstrijd doe of tijdens 10 km thuis, dat maakt dan ook niet zoveel uit ;-) Dit type schoen draag ik trouwens altijd hoor, dus ik verwachtte weinig problemen.

hardlopen marathon Amersfoort   hardlopen marathon Amersfoort

Bij de start kwamen we al Tom en Sharon tegen, gezellig! Niet veel later klonk het startschot en konden we op weg. Ik zag dat ik de eerste km een redelijk snelle pace had van ongeveer 5.25 min/km. Hmmm, dat zou ik nooit gaan volhouden, maar iets gas terugnemen dan. Ik ging voor m’n gevoel een stuk rustiger lopen, maar evengoed bleef m’n snelheid zo tussen de 5.30 en 5.50 min/km. En dat terwijl ik echt m’n best deed om niet te snel te gaan ;-) Een paar weken geleden in Oudorp moest ik echt hard werken om dit tempo vol te houden en was ik er zeker bij de 6 / 7 km een beetje klaar mee. Nu niet, het ging ondanks het warme weer lekker. Ik pakte wel bij de drinkposten bij de 3 en 7,5 km een bekertje water mee. Ik merkte dat die verkoeling echt nodig was, want na het leeg drinken van het bekertje, kon ik er steeds weer iets frisser tegenaan!

Het parcours was leuk! Niet heel breed, maar ook niet zo smal dat ik over de mensen struikelde. Op een gegeven moment liepen we door een soort park waardoor je wat schaduw had van de bomen. Dat was fijn! Maar wel de enige plek geloof ik waar de zon niet vol op je hoofd brandde ;-) In de stad lopen was het namelijk veel warmer, maar evengoed leuk doordat er behoorlijk wat mensen langs de kant stonden!

Toen kilometer 8 aanbrak, ging het lopen wel iets langzamer en tijdens kilometer 9 kreeg ik het echt wat zwaarder. Dat was ook het punt dat ik midden in de stad liep. Warm!!! Toen op een gegeven moment de finish in zicht was, kon ik nog wel een eindsprintje inzetten, waardoor ik in een mooie tijd van 56.40 finishte! Totaal onverwacht en dus super blij met deze tijd! Zou het dan toch aan de nieuwe schoenen hebben gelegen? ;-)

hardlopen marathon Amersfoort   hardlopen marathon Amersfoort

Nadat ook Michelle in een mooie tijd was gefinisht, konden we bij haar weer even omkleden om vervolgens naar de meeting met andere Instagram runners te gaan. Was erg gezellig om Marjolein, Justin, Petra, Sieta, Coen, Meike, Inge, Esther, Carol, Doris, Michelle, Tom en Sharon ontmoet te hebben. Leuk om jullie gesproken te hebben! Top dag :-D

hardlopen marathon Amersfoort   hardlopen marathon Amersfoort


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s