Trainingsoverzicht 8

IMG_7239

Een nieuw weekoverzichtje van mijn hardlooptrainingen! Deze week drie keer gelopen. Hoe het ging, lees je hier!

Maandag was een grauwe, grijze dag met veel regen. Niet echt heel aantrekkelijk om te lopen dus. Maar, toen ik thuis kwam uit mijn werk was het droog! Geen enkele reden om niet te gaan dus. Ondanks dat kon ik me er moeilijk toe zetten. Eerst dacht ik, ik ga gewoon helemaal niet. Lekker meteen onder de douche. Maar ja, als ik daarmee zou beginnen, dan is het einde zoek natuurlijk. Toen bedacht ik me dat ik dan wel een kort rondje zou kunnen doen. Beter iets dan niets! Maar ja, als ik dan toch op pad zou zijn, dan kon ik net zo goed de geplande 6 km lopen. Uiteindelijk toch de hardloopkleren aangetrokken en naar buiten gegaan. Eerst een kilometer ingelopen. M’n snelheid was ver te zoeken, maar ik liep in ieder geval! Daarna besloot ik een korte intervaltraining te doen: 30 seconden rustig, 20 seconden hoog tempo, 10 seconden sprint en dat 5x herhalen. Vervolgens weer even een kilometer rustig en daarna hetzelfde setje nog een keer herhalen. Daarna de overige kilometers uitlopen. En wonder boven wonder, het ging hartstikke lekker! Ik kon tijdens de interval goed versnellen en doordat het grote momentjes waren, was het prima te overzien. Na de twee sets interval, had ik in ene een veel hogere gemiddelde snelheid en met die snelheid kon ik het rondje van 6 km volmaken. Toen ik thuis kwam was ik dus erg blij dat ik was gegaan. Gewoon heerlijk gelopen!

hardlopen   hardlopen

Omdat het maandag zo lekker ging, had ik woensdag weinig moeite om m’n hardloopschoenen na het werk aan te trekken. Ik besloot voor een rondje van 10 km door de polder te gaan. De eerste drie kilometer heb ik op rustig tempo gelopen. Daarna volgden twee kilometer fartlek, Ik rende van lantaarnpaal naar lantaarnpaal waarbij ik de ene keer aanzette tot vlot tempo en de andere keer rustig liep. Ging lekker! Vervolgens uiteindelijk nog 6,5 kilometer gelopen totdat ik weer thuis was in duurloop tempo. Fijne run!

hardlopen

Vandaag was de laatste run van deze week: 15 km samen met Remco en Arnaud, mijn twee hazen ;-) Ik had een beetje zware benen, maar op zich wel lekker gelopen. Eerst 5 km door het bos richting het uitkijkpunt van de Kruisberg. Het was warm en wat benauwd, dus het was fijn om een beetje in de schaduw te kunnen lopen. Daarna 2 km richting het strand. Deze twee kilometer hebben ze me echt gehaasd, want die heb ik voor mijn doen in hoog tempo afgelegd. Niet verwacht dat ik dat kon! :-D Op het strand hadden we vervolgens tegenwind, dus dat was weer wat zwaarder. Ongeveer 3 km over het strand gelopen en daarna weer 5 km terug naar huis. Mooi rondje dus!

hardlopen   hardlopen

hardlopen   hardlopen

Komende week staan er weer een paar hardlooprondjes in de planning en ik moet echt m’n oefeningen voor m’n rug weer gaan oppakken. Merk dat die sinds de marathon weer flink stijver is geworden. Oefeningen helpen dus echt wel om hem soepeler te maken en dat is ook weer fijner voor tijdens het hardlopen. Het is dus voor een goed doel ;-)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s