Trainingsoverzicht 7

hardlopen

Weekoverzicht nummer 7 alweer! Voor mijn gevoel duurde deze week erg lang en heb ik weinig hardgelopen, maar dat valt heel erg mee. Gewoon drie keer deze week, prima dus! Ik heb nog geen schema, misschien dat ik daarom het gevoel heb niet zoveel gedaan te hebben. Maar goed, ik heb nog geen tijd gehad om me over een goed schema te buigen. Hopelijk binnenkort!

Vorige week zondag liep ik een PR op de 10 km bij rondje Oudorp. De dag erna had ik vanwege Pinksteren nog een dagje vrij, dus het leek me mooi om op deze dag een lange duurloop te doen, want later deze week zou ik daar niet zoveel tijd meer voor hebben. Op de één of andere manier gaat het toch weer kriebelen om een lange afstand te lopen en ondanks dat ik weet dat ik een marathon heb gelopen, ben ik dan toch weer onzeker of ik die lange afstand red… Ik besloot een ronde door de duinen te maken van totaal 20 km. Als ik dan daarna nog puf zou hebben, dan zou ik de ronde langer kunnen maken. De eerste 8 km gingen oke. Ik had het wel wat warm, want zeker in de beschutting van het duin met het zonnetje erbij was het niet koud. Ik had me voor die omstandigheden iets te warm gekleed misschien. Maar ik hobbelde lekker, zonder me al te veel druk te maken over tijd. Na 8 km was ik vlak bij het strand en toen leek het mij een goed plan om met het windje een beetje in de rug over het strand ongeveer 3 km naar het volgende dorp te rennen. Het windje had ik inderdaad mee, maar helaas was het wel hoog water. Dat zag ik natuurlijk gelijk al toen ik het strand op kwam, maar toen dacht ik nog dat het zand wel mee zou vallen. Halverwege was ik het daar toch een stuk minder mee eens, het was zwaar in dat mulle zand!! Na 3 km kon ik eindelijk weer het verharde pad op, maar m’n benen voelden toen al zwaar aan. En dan moest ik nog weer iets van 9 km naar huis! Naja, vol goede moed aan de terugweg begonnen. Erg lekker liep ik niet meer, ik moest het uit m’n tenen halen. Af en toe moest ik ook een stukje wandelen, maar uiteindelijk heb ik het gered tot de 20 km. Daarna kon ik écht niet meer. Misschien was het toch iets te ambitieus om na een 10 km race meteen een lange duurloop te doen. Weet ik dat ook weer voor de volgende keer ;-)

hardlopen   hardlopen

Heerlijk over het strand, maar wel zwaar!!

hardlopen   hardlopen

Super veel parapenters op het strand

Woensdag was een beetje een drukke dag, dus ik had alleen ’s ochtends tijd voor een kort loopje. Ik besloot niet te moeilijk te doen en 5 km door de polder te gaan rennen. Het was wat grijs en grauwig buiten, maar de temperatuur was heerlijk! Het lopen ging ook weer lekker en 5 km was mooi voor deze dag. Ik kon prima doorlopen, het ging me redelijk gemakkelijk af. Goede start van de dag!

hardlopen

De laatste loop van deze week was vandaag. Het was echt super weer, veel warmer dan ik had verwacht. Er stond een intervaltraining door het bos op het programma. Ik wilde namelijk eerst even inlopen, daarna de intervaltraining doen en vervolgens weer uitlopen. Bij het inlopen merkte ik al gelijk dat ik dorst begon te krijgen. In het bos tussen de bomen was het wat koeler, maar het ongelijkmatige terrein zorgde ervoor dat ik best hard moest werken. Dan maar iets langer inlopen dacht ik. Ik wist namelijk dat er op een gegeven moment op deze route een wat vlakker stuk zou komen en ook nog een stukje verharde weg, dus dan zou ik daar het intervalgedeelte kunnen doen. Toen ik daar echter aan kwam, merkte ik dat er best wat wind stond en die had ik (uiteraard) juist op dat stuk vol tegen. En tja, toen ik mezelf niet genoeg motiveren voor het intervalstuk, dus ben ik gewoon lekker verder gelopen. Genieten is het belangrijkste toch?! Toen ik thuis kwam had ik ook echt wel het gevoel dat ik iets had gedaan en daar gaat het om. Morgen een rustdagje en dan op naar de nieuwe week!

hardlopen   hardlopen

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s