Hardloopagenda

rondje oudorp

Ik ben me op dit moment even goed aan oriënteren welke wedstrijden ik de komende maanden graag zou willen lopen. Voor een aantal loopjes heb ik me al ingeschreven. Dit motiveert me altijd om goed te gaan trainen. Wat staat er op de planning?

26 Juni –> Marquetteloop

De Marquetteloop vindt plaats in Heemskerk, vlakbij kasteel Marquette. Je kunt je inschrijven voor drie afstanden, namelijk 7 km, 14 km en 21,1 km. Als je de 7 loopt, loopt je 1 rondje, bij de 14 2 en bij de 21 3. Ik heb vorig jaar de 14 km gelopen en daar heb ik me nu weer voor ingeschreven! Twee keer hetzelfde rondje vind ik wel genoeg namelijk ;-)

10 juli –> Brooks 10K Championsrun

Een nieuwe run van Le Champion in het kader van het EK atletiek. Deze fun run is 10 km en het parcours volgt de route van de Ek halve marathon. De start en finish is bij het museumplein en verder loop je door het Vondelpark, over de grachten, langs de Hermitage etc. Genoeg leuke plekken waar je langs komt dus!

21 augustus –> Afsluitdijk Open

Op dit moment heb ik me vooringeschreven voor de Afsluitdijk Open en zoals ik het begrijp kan ik me straks, als de inschrijving open gaat, definitief inschrijven. Het is voor het eerst dat de gehele Afsluitdijk afgesloten wordt voor verkeer en er alleen hardlopers op mogen. Best een unieke ervaring dus! Je kunt kiezen uit drie afstanden: 32 km (dan loop je de gehele Afsluitdijk), 16 km en 8 km. Als ik dan toch ga, dan maar meteen de hele dijk! Hopelijk hebben we geen tegenwind ;-)

18 september –> Dam tot Damloop

Gelukkig kon ik me dit jaar ook weer inschrijven voor de Dam tot Damloop. Altijd leuk en gezellig! Eens kijken of het me zou kunnen lukken om onder de 1 uur en 30 minuten te lopen!

En verder?

Ik twijfel nog steeds of ik me zal inschrijven voor de marathon van Amsterdam. Op dit moment denk ik meer wel dan niet. Ik kan natuurlijk niet eeuwig twijfelen, want dan is de inschrijftermijn straks verstreken. Deze week ga ik dus een knoop doorhakken! In november wil ik trouwens graag meedoen aan de Zevenheuvelenloop. De inschrijving opent 1 juni zag ik. Het is een bekende loop en de ervaringen zijn altijd positief, dus ik zorg dat ik er met inschrijven snel bij ben!

Al met al staat er genoeg op de planning dus. Nu nog een trainingsschema en dan gaan!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s