Tien redenen waarom Düsseldorf een fijne marathon is!

hardlopen marathon Düsseldorf

Dinsdag heb je al het verslag van mijn marathon race kunnen lezen. Ik geniet nog steeds van deze topdag! Het was een perfecte race voor mij en ik ben zo blij dat ik mijn debuut op de marathon in Düsseldorf heb gemaakt! Waarom? Ik heb 10 redenen!

1. De marathon was niet heel grootschalig, maar ook weer niet super klein. Je had genoeg ruimte op het parcours, maar liep nergens alleen.

2. Nog een voordeel van een iets kleiner deelnemersveld, de rijen bij de dixi zijn minder lang ;-)

3. Je liep ongeveer vier lussen en iedere keer kwam je na zo’n lus weer door het centrum van Düsseldorf. Daardoor konden je eigen supporters je goed volgen en meerdere keren aanmoedigen!

4. Het was langs het parcours gezellig druk. Niet dat er rijen mensen stonden, maar in mijn beleving stond bijna overal wel iemand. Alleen in het begin was het wat rustiger, misschien ook omdat het toen nog vroeg was.

5. De mensen die er stonden waren heel enthousiast! Ze klapten, riepen je naam en zorgden voor een fijne boost om verder te lopen!

6. Het was een leuke route om te lopen. Je ging echt door de stad heen en hoefde niet door allerlei buitenwijken.

7. Er waren genoeg verzorgingsposten! Met water, sportdrank, bananen etc. Voor ieder wel wat wils.

8. De marathon was super vlak om te lopen. Er zat een brug in, maar die was prima te doen. En verder ben ik weinig heuveltjes tegen gekomen!

9. Er deden alleen marathonners en estafettelopers mee. Op die manier kunnen mensen je niet verwarren met iemand die een halve marathon loopt ;-) En bij de wisselpunten van de estafettelopers heerste een gezellige drukke sfeer.

10. De medaille is groot. Heel groot ;-) En dat is toch leuk! Je hebt in ieder geval het idee dat je het niet voor niets gedaan hebt.

Misschien, heel misschien is mijn beeld iet wat positief beïnvloed doordat ik zo lekker heb gelopen, maar echt, als je een marathon overweegt te lopen dan kan ik Düsseldorf zeker aanraden!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s