Trainingsoverzicht 4

polar M400

Nieuwe week, nieuwe ronde, nieuwe kansen! Morgen loop ik de halve marathon van Berlijn, dus ik wilde me deze week nog zo goed mogelijk voorbereiden. Lees je mee wat ik heb gedaan?

Op maandag was het tweede Paasdag, dus heerlijk nog een dagje vrij. Altijd fijn om ’s ochtends te kunnen hardlopen i.p.v. na het werk. Gelukkig is het nu wel weer langer licht, dus dat maakt het ’s avonds hardlopen wel beter te doen. Maar goed, nu dus lekker in de ochtend gelopen! Er woedde deze ochtend een storm, zelfs code geel hier aan de kust, maar in het bos had ik daar weinig last van. Het enige wat lastig was, waren de vele modderpoelen op de route die ik liep! Het was echt slalommen. Gelukkig ben ik er ongeschonden doorheen gekomen ;-) Er stond 6 km op het programma, maar het zijn er uiteindelijk 8 geworden. Ik dacht namelijk, als het lekker gaat en m’n knie protesteert niet te veel, loop ik het volledige rondje. Het ging tijdens het lopen wel oke. Niet overtuigend goed, maar ook niet slecht. Dus die 8 volgemaakt op een niet al te hoog tempo!

hardlopen   hardlopen nikeplus

Modderpoelen ontwijken, maar we kunnen nog lachen na 8 km!

Woensdag ging ik dan eindelijk weer langs de fysio voor m’n knie. Ik was best een beetje zenuwachtig, want ja, wat als zij zegt dat het wellicht niet verstandig is om een halve of laat staan een hele marathon te lopen. Gelukkig kreeg ik die mededeling niet! De irritatie aan m’n knie komt hoogstwaarschijnlijk wel van de val, maar als ik nu doorloop zal er niets verder beschadigen. Het loopt misschien alleen iets minder gemakkelijk. Ik was best opgelucht door dit bericht. Dat betekent voor mij namelijk dat ik gewoon lekker Berlijn kan gaan lopen. Volgende week ga ik wel weer voor een volgende check langs de fysio, kan ze even kijken hoe m’n knie het heeft gedaan en vinger aan de pols houden. Om de knie te ondersteunen, heeft ze hem ingetapet. Ik kreeg ook nog wat tape mee en uitleg hoe ik zelf moet tapen, zodat als de tape er voor zondag af gaat, ik zelf nieuwe kan aanbrengen. Na mijn bezoekje aan de fysio meteen maar even getest of m’n knie beter voelde met tape en een rondje van 10 km gelopen. Ik moet zeggen, het gevoel was nog wel aanwezig, maar in mindere mate! Ook na afloop voelde het beter aan. Zal dat dan inderdaad aan die tape liggen? In ieder geval fijn dat het beter ging. Geeft een beetje vertrouwen voor aankomende zondag!

hardlopen   hardlopen nikeplus

Lekker in het lentezonnetje gelopen.

Woensdag was mijn laatste hardlooprondje voor deze week, maar donderdag ben ik nog wel even naar de sportschool gegaan om m’n rug te trainen. Voelde goed aan, de rug weer even losgemaakt. Naast een aantal apparaten die ik regelmatig doe, heb ik ook grondoefeningen gedaan. Eén van de meest favoriete oefeningen is met een gewicht van ongeveer 5 kilo rotaties naar links en rechts maken. Ook lunges met een gewicht van 5 kilo en dan op het laagste punt een rotatie naar links of rechts maken helpen goed voor het soepel houden van m’n rug.

sportschool

Tja, en dan ben ik er nu als het goed is echt klaar voor! Nog één nachtje slapen en dan klinkt morgen om 10.00 uur het startschot voor de halve marathon! Ik start in vak D. Ik wilde me namelijk gaan richten op een tijd onder de 2 uur, maar dat idee heb ik nu laten varen. Ik ga gewoon lekker lopen en dan zien we wel waar het schip strandt!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s