Op naar Texel!

Maandag staat de 60 van Texel op het programma. Je kunt deze dag een tocht van 60 km lopen of, als je er niet genoeg van kan krijgen, je inschrijven voor de 120 km. Pfff, 60 of 120 (!!!) km, wat een afstand. Zoveel respect voor de mensen die dat gaan doen! Gelukkig kun je ook met een estafette team meedoen, wat de afstand een stuk acceptabeler maakt ;-) Ik blik alvast even vooruit!

Texel is een mooi eiland, dus toen ik van Margret en Monique de vraag kreeg of ik met hen een team wilde vormen om op Texel in etappes 60 km te volbrengen hoefde ik niet lang na te denken! Tom voegde zich er ook bij en zo staan we maandag dus met z’n vieren aan de start.

Aangezien Texel niet zo heel groot is, zie je wanneer je in totaal 60 km loopt, wel zo ongeveer ieder hoekje van het eiland. Strand, bos, duin, dijk en dorp, je komt het allemaal tegen. Om half 5 ’s ochtends is de start van de 120 km al. Wat een tijdstip, maar goed, je moet natuurlijk wel als je op nog een beetje een redelijk tijdstip wilt finishen. De 60 km een de estafetteteams mogen later starten. Heel fijn ;-)

Dat deze race een weekje na de marathon van Rotterdam is wist ik ergens natuurlijk wel, maar ik heb er niet te veel bij stil gestaan. Tom heeft ook de marathon van Rotterdam gelopen en daarom hoeven wij gelukkig niet de strandetappes te doen. Margret neemt het eerste deel voor haar rekening, daarna volgt Monique, Tom start als derde en ik mag finishen! Wat ik niet wist is dat de etappes niet gelijk verdeeld zijn, het laatste deel is namelijk ruim 16 km! Oke… het scheelt maar een km met wat ik in gedachten had, maar toch klinkt het psychisch een behoorlijk stuk verder!

Ik ga dus een week na de marathon 16 km lopen. Verstandig? Ik weet het niet goed. Op zich zou het best moeten kunnen, mits je gewoon rustig aan doet. En dat zal ik zeker doen! De spierpijn is volledig verdwenen, maar af en toe heb ik nog wel wat last van mijn knie. Daar ben ik bekend mee en ik weet ook wat ik er tegen kan doen, maar dan staat 16 km hardlopen niet hoog op het lijstje. Het plan was om de komende weken lekker wat korte loopjes te doen, zodat ik volledig kan herstellen van de marathon. Ik zal dus ook zeker niet ten koste van alles door blijven lopen als het niet goed voelt. Gelukkig heeft mijn lieve teammaatje Margret aangeboden mij af te lossen als het echt niet gaat. Met die wetenschap durf ik wel te starten!

Ik heb zin in een dagje Texel, zeker omdat we met gezellige mensen heen gaan. Het zou heel fijn zijn als het lopen lekker gaat en anders ga ik gewoon verder met supporten! Mijn eigen team natuurlijk, maar ook de toppers die in hun eentje de 60 km gaan lopen! Petra, Nicole en Michel, succes!!


Een reactie op “Op naar Texel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s