Road to Rotterdam 17

hardlopen

De laatste Road to Rotterdam! Want morgen is het EIN-DE-LIJK zo ver! Direct na de marathon in Amsterdam schreef ik mij in voor de Rotterdam marathon, eind november begon ik met mijn trainingsschema en nu een hoop trainingsuren later zit de voorbereiding erop en rest er niets anders dan morgen 42,195 km lopen :-D

Deze week deed ik het rustig aan, aangezien ik aan het taperen ben. Net als iedere marathonner vlak voor een race heb ik mijn twijfels en onzekerheden en tuurlijk zijn er dingen die ik anders had willen aanpakken. Maar goed, ik moet er gewoon op vertrouwen dat het gaat lukken!

Maandag nam ik een rustdag nadat ik zondag 10 km in Amsterdam had gelopen. Het herstelloopje deed ik op dinsdag. Yes, weer ietsje sneller binnen dezelfde hartslagzone! Ik ben nu een paar weken bezig met bewust op hartslag lopen en dat bevalt heel goed. Als de marathon er zo direct op zit, ga ik mij eens beraden over nieuwe doelen en wat voor trainingsschema ik dan ga maken. Die herstelloopjes blijven er zeker in! Ik liep uit mijn werk een rondje, lekker in het avondzonnetje. Fijn om even je hoofd leeg te maken!

hardlopen

Op woensdag was het tijd voor het allerlaatste loopje. Gezellig samen met Arnaud liep ik een route van 8 km bij ons door de duinen. Ook nu was het mooi loopweer. Kon ik alvast een beetje wennen aan het weer voor morgen, alhoewel de temperatuur morgen een hoogtepunt bereikt! Nou ja, ik moet natuurlijk niet overdrijven, maar als het morgen 21 graden wordt, dan is de gevoelstemperatuur toch al gauw zo’n 31 graden… Tropische sferen dus. Die 8 km heb ik lekker gelopen, niet naar tijd en tempo gekeken, alleen af en toe een blik op het horloge geworpen om te kijken hoeveel km we er al op hadden zitten.

hardlopen

Vandaag vertrek ik al naar Rotterdam. Echt super fijn dat ik nog een Airbnb heb weten te regelen, zodat ik morgenochtend niet ontzettend vroeg op hoef te staan om naar de start te gaan. Als ik alle foto’s die ik al voorbij heb zien komen mag geloven, dan zit het sfeertje er al goed in! Voor iedereen die ook morgen gaat lopen, of dat nu de kwart of hele marathon in Rotterdam is, of de marathon in Parijs, of welk loopje waar dan ook… succes!


Een reactie op “Road to Rotterdam 17

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s