Road to Rotterdam 15

hardlopen Asics Frontrunner

Taperweek nummer 1 zit erop! En deze week heb ik echt weinig kilometers gemaakt. Komt ook doordat ik vandaag niet loop, want morgen staat de Zandvoort Circuit Run op het programma :-) Een kort overzichtje van afgelopen week dus!

Maandag deed ik wederom een herstelloopje. Ik loop dan maximaal in hartslagzone 3. Ik heb m’n horloge zo ingesteld dat ik alleen mijn hartslagzone die, dus ik zie op dat moment niet wat mijn tempo is. De vorige herstelloopjes was m’n uiteindelijke gemiddelde tempo over 5 km tussen de 6.55 en 6.59 min/km in hartslagzone 3. Afgelopen maandag kon ik in ene sneller lopen zonder dat mijn hartslag hoger werd. Kijk, een heel klein beetje progressie ;-) Toen ik de deur uit stapte was het trouwens droog, maar na 500 meter begon het te regenen. En niet zo’n klein beetje ook! Gelukkig was ik al op weg en is het dan niet erg om in de regen te lopen. Ben bang dat als ik nog thuis was geweest, het wat meer moeite had gekost om de deur uit te gaan ;-)

hardlopen Asics Frontrunner

Woensdag is normaal gesproken mijn vrije dag, maar nu moest ik werken. Dat betekende dat ik dus pas ’s middags uit mijn werk een rondje kon doen. Geen ramp, zeker niet omdat ik maar 8 km hoefde te doen, maar merk dan wel gelijk dat ik eigenlijk gewoon meer een ochtendloper ben. Het is zo fijn om de dag te beginnen met hardlopen, zodat je de rest energie hebt voor de andere dingen! De 8 km ging nu wat moeizamer, maar ik had de run in ieder geval wel weer in de pocket!

hardlopen Asics Frontrunner

Morgen ga ik dus in Zandvoort lopen. Voor de derde keer sta ik aan de start en het lijkt erop dat ik eindelijk eens een editie met mooi weer mee ga maken! Op de promo foto’s zag ik altijd hele zonnige taferelen, maar afgelopen twee jaar waren de weersomstandigheden vrij herfstig. Regen, wind etc. Dat heeft ook wel wat, maar ik ben best blij dat het morgen niet te koud wordt en dat het zonnetje zal schijnen! Voor iedereen die ook in Zandvoort loopt: succes en wie weet tot morgen!


4 reacties op ‘Road to Rotterdam 15

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s