Het is bijna zover!

hardlopen Asics Frontrunner

De meeste trainingsuren zijn gemaakt en ook de lange duurlopen zitten erop. Vanaf nu is het tapertime! Voor mijn gevoel duurt het nog even voordat de marathon van Rotterdam is, maar niets is minder waar! Over 2,5 week klinkt You’ll never walk alone over de Coolsingel en ga ik hopelijk voor de derde keer een marathon finishen!

Afgelopen periode heb ik zoveel leuke dingen gedaan, dat ik soms bijna vergat dat ik aan het trainen was voor de marathon. Met mijn schema startte ik eind november en dat ging allemaal heel voorspoedig. Ik trainde lekker drie keer per week en kon de beoogde tempo’s goed volhouden. De eerste week van januari was ik ziek, maar ik kon daarna mijn trainingen gewoon weer oppakken waar ik was gebleven. Toen ik in februari nog een keer ziek werd (er was zo’n enorme griepgolf op m’n werk dat er ondanks alle vitaminen geen ontkomen aan was) én op vakantie ging, moest ik wel even een stapje terug doen. In mijn hoofd pakte ik de draad weer vrolijk op, maar fysiek gezien moest ik wat inleveren. Op zich niet erg, maar dan moet je wel even een knop omzetten dat je je tempo wat omlaag moet schroeven om goed te kunnen lopen.

Nu de laatste twee weken gaat het eigenlijk wel weer vrij lekker. Mijn herstelloopjes loop ik nu echt op hersteltempo en ik heb het idee dat het helpt. De CPC loop kon ik goed volbrengen en ook mijn duurloop van afgelopen zaterdag ging fijn. Toch heb ik het idee dat het nog een paar weken duurt voordat ik aan de bak mag. Geen idee waarom en het feit dat het al zo snel zo ver is, maakt me toch ook wel een beetje zenuwachtig. Ondanks dat ik weet wat het is om 42 km te lopen, ben ik altijd bang dat het niet gaat lukken. Het is niet niks en je moet toch ook wel een beetje mazzel hebben dat juist die ene dag alles samenvalt. Je kunt je natuurlijk voorbereiden door zo goed mogelijk te trainen (check, ik heb bijna al mijn trainingen kunnen doen), goed te eten (ehm, halve check… ik eet voldoende groenten en fruit, maar ook voldoende paaseitjes ;-) ) en zoveel mogelijk rust te pakken (oke, hier kan ik nog wel wat leren), maar een klein beetje geluk moet je ook wel hebben. Hoe voelen mijn benen als ik op sta? Hoe goed heb ik geslapen ondanks alle spanning? Wat zijn de weersomstandigheden? Zoals ik al zei, op sommige dingen heb je invloed, maar op andere punten niet en die moet je dan maar loslaten!

In totaal heb ik tot nu toe 510 kilometer getraind en 6 duurlopen van meer dan 20 km gemaakt. Misschien niet veel als je het vergelijkt met sommige marathonschema’s, maar ik weet dat het voor mij genoeg is. Ik hoop dat het genoeg is om onder de 4 en een half uur te lopen. En zo niet, dan hoop ik dat het in ieder geval voldoende is om te genieten! Want ik heb goede verhalen gehoord over Rotterdam en ben heel benieuwd naar de sfeer! Laat die marathon maar komen!


2 reacties op ‘Het is bijna zover!

 1. Hey Irene,
  Mooie samenvatting van je voorbereiding.
  2,5 week is inderdaad niet lang meer, die taperperiode is zo om. Gelukkig ook maar want je bent nu zo gewend om veel km’s te maken per week. Het lijkt me dan echt wel even afkicken.
  Maar qua voorbereiding heb je er toch alles aan gedaan : je hebt je schema netjes afgewerkt en (vergeet niet) je hebt al 2 marathons in de pocket. Geniet nog van je taperruns en van het “rusten” de laatste 2,5 week.

  Like

  1. Het gaat echt snel inderdaad! Op zich vind ik dit ook wel een hele leuke periode :-) Het meeste werk zit erop, nu is het afwachten tot de grote dag en hoe het dan allemaal gaat lopen. Dus dat genieten van de taperruns komt wel goed!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s