Asics Noosa FF

hardlopen asics frontrunner

Even geleden was het zover, mijn eerste event als FrontRunner! De vernieuwde Asics Noosa FF werd gepresenteerd aan personeel van winkelketen Sport2000. Team captain Robert gaf daar een clinic en er mochten ook een paar FrontRunners bij aanwezig zijn. Super leuk om met een aantal mensen van het team alvast kennis te maken en om een keer zo’n event mee te maken!

De presentatie van de Noosa was bij het Aviodrome in Lelystad. Met het motto ‘Don’t run, fly’, is dat natuurlijk een hele toepasselijke locatie! De avond begon met een presentatie over de schoen, want daar draaide het tenslotte om! Ik vond het leuk om hier eens wat meer informatie over te krijgen, want meestal voel ik alleen of een schoen lekker zit en loopt (en dat is natuurlijk ook wel het meest noodzakelijk ;-) ).

Wat maakt de schoen bijzonder?

Het belangrijkste is dat er gebruik is gemaakt van FlyteFoam. FlyteFoam is heel licht materiaal dat wel dempend is. Het heeft drie jaar geduurd voordat Asics volledig tevreden was met het resultaat, dus dan mag je wel wat verwachten. Het materiaal is niet alleen heel licht, maar ook veerkrachtig en die combinatie zorgt ervoor dat je efficiënter kunt lopen. Bij elke afzet krijg je energie terug uit het Foam. Als je naar de zool kijkt, dan zie je niet veel profiel. Heb je dan wel voldoende grip zul je je misschien afvragen. Ja! Er zit namelijk een grip rubberen buitenzool op, zodat je ook op een natte ondergrond niet weg glijdt (ik heb de schoen met regen getest, ging prima!). Verder is de buitenkant van de schoen naadloos en ademend, waardoor de schoen nog lichter kon worden. En licht is ie!

Het oog wil ook wat!

Het is natuurlijk het aller belangrijkste dat een schoen lekker zit en lekker loopt, maar toch is het ook leuk wanneer de schoen er een beetje leuk uit ziet! Smaken verschillen uiteraard, maar ik vind dat Asics daar met deze schoen in geslaagd is! De dames variant is fel blauw met groen en oranje en die van de heren is zwart met groen en geel. Ik hou van felle kleurtjes, dus ik vind deze schoenen top! De bekende strepen die Asics schoenen doorgaans kenmerken ontbreken overigens op deze schoen. In plaats daarvan vind je het Asics logo erop terug.

aspics noosa ff   Asics Noosa FF

Voor wie is de schoen bedoeld?

Als je een neutrale loper op de weg bent, dan zou de Noosa FF wel eens wat voor je kunnen zijn! De drop (verschil tussen hak en voorvoet) is 10 mm en mocht je nu in het bezit zijn van de Asics Cumulus, dan is het zeker het overwegen waard om eens naar de Noosa te kijken. De Noosa lijkt namelijk op de Cumulus, maar is een beduidend lichtere en dus snellere schoen.

Asics Noosa FF   

Testen!

En toen was het natuurlijk tijd om de schoen te testen! Met een grote groep gingen we de landingsbaan bij het Aviodrome op. Super gaaf om tussen de vliegtuigen te trainen. Je moest af en toe even opletten dat je niet tegen een vliegtuigvleugel op liep, maar dat was het enige ;-) Robert had een leuke sprint clinic in petto, dus we konden aan de bak! Wat mij opviel was dat de schoen inderdaad licht aanvoelt, maar daarnaast toch ook nog wel stabiel. Ik merkte dat hij ietsje kleiner uitvalt dan de Dynaflyte, maar op zich kun je wel van dezelfde maat uit gaan. Ik kon er goed de sprintjes op trekken en had het idee dat de schoen gelijk lekker zat.

   Asics Noosa FF

Mijn eerste indruk was dus positief. Maar goed, aan de hand van één avondje kun je natuurlijk niet bepalen of de schoen ook daadwerkelijk lekker loopt. Ik heb ze daarom afgelopen week tijdens mijn 5 km run en 8 km ook aan gehad. Het voelde gelijk verrassend goed! Je merkt bijna niet dat je een schoen aan je voeten hebt, zo licht is ie. Voor het eerst sinds tijden liep ik weer eens een snelle 8 km. Zou dat dan toch te maken hebben met de schoen? ;-) Dat zal wel meevallen, maar doordat de schoenen zo lekker zaten, besloot ik ze ook tijdens mijn lange duurloop aan te doen. In eerste instantie dacht ik dat ik deze schoen voor de kortere tot iets langere afstand zou gaan gebruiken (tot 15 km ongeveer), maar afgelopen zaterdag heb ik er 30 km op gelopen en nu twijfel ik dus serieus of dit niet mijn marathon schoen moet worden! Voor mijn gevoel zit er iets minder demping in dan in de DynaFlyte en persoonlijk vind ik dat iets lekkerder lopen. Alleen na 25 km begon ik de iets mindere demping wel wat meer te voelen, dus daarom twijfel ik nog een klein beetje. In ieder geval is de schoen goed gekeurd, want mijn conclusie is dat het een fijne, lichte schoen is waar ik zeker op zal blijven lopen, welke afstand het ook is!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s