Run clinic van Marko Koers

run clinic Marko Koers

Vorige week zondag stond er iets heel leuks op het programma! Hardloopvriendinnetje Meike had namelijk een gave run clinic van Marko Koers gewonnen en mocht een aantal mensen meenemen!! Ik voelde me heel vereerd dat ze mij uitnodigde en ik ging dan ook graag mee. En het leuke was dat de clinic gegeven werd op Papendal, juist, de plek waar dé topsporters trainen. En wij afgelopen zondag dus ook ;-)

Om half twee werden we op Papendal verwacht. Meike en haar man Michel waren er natuurlijk en ook Petra, Shanice, Marleen, Esther, Kenneth, Esther en Joyce deden gezellig mee. We begonnen met een kennismaking met Marko onder het genot van een kopje thee of koffie. Konden we mooi even uitwisselen wie we waren en over onze doelen praten. Marko vertelde het één en ander over het trainen op hartslag en de soorten trainingen die je moet afwisselen. Op zich had ik hier wel eens over gelezen, maar het iemand horen uitleggen is toch altijd net even anders. Ik realiseerde mij ook gelijk dat ik tijdens mijn trainingen eigenlijk nooit naar mijn hartslag kijk… Ahum… Misschien komt het daardoor dat ik op een gegeven moment richting een marathon altijd wat klachten krijg? Iets om over na te denken dus.

run clinic Marko Koers   run clinic Marko Koers

Papendal :-)

Na de introductie gingen we richting de baan! Eerst even warm lopen en vervolgens deden we een flink aantal oefeningen om de spieren los te maken (oeps, doe ik eigenlijk ook nooit…), oefeningen voor de balans en voor kracht. Marko heeft ook een eigen You Tube kanaal (fitslifeworkout) waar hij goede oefeningen voor hardlopers op deelt, dus daar moet ik maar eens een kijkje nemen.

run clinic Marko Koers   

Marko legt uit! En wij luisteren braaf ;-)

Toen we eenmaal helemaal warm waren, gingen we wat loopscholingsoefeningen doen. Hakken billen, knie heffen en sprintjes trekken. Leuk! Het echte hardloopwerk begon! Marko keek bij iedereen naar de loophouding en hier had hij gelukkig weinig op aan te merken. Na de loopscholing deden we een intervaloefening. Eerst moesten we acht minuten lopen. Daarna kregen we even rust en moesten we vier minuten lopen op iets hogere snelheid met een hogere hartslag. Na weer een rustmoment moesten we twee minuten lopen nog sneller lopen. En weer moest je hartslag wat hoger zijn. We eindigden met een start bij de startlijn waarna je bijna voluit moest gaan. Na een korte pauze moest je die minuut ook weer terug lopen en als het goed is eindigde je dan precies op het punt waar je begon. Kwam je minder ver dan had je de eerste keer teveel gegeven en kwam je verder, dan had je de tweede keer teveel gegeven. Drie keer raden hoe ik uit kwam… juist, de tweede keer legde ik een grotere afstand af. Toch altijd beredeneerd lopen ;-)

run clinic Marko Koers   run clinic Marko Koers

Loopscholing op de baan! En frontrunners in actie… nauwelijks bij te houden ;-)

De clinic eindigde met wat rek- en strekoefeningen (yes, dit doe ik WEL altijd na een training) en wij kletsten met een drankje en een soepje nog wat na! Ik vond het interessant om wat meer over het trainen op hartslag te horen en hier ga ik zeker ook zelf wat meer over uitzoeken. Ik merk namelijk dat mijn lichaam de laatste tijd wat vermoeid is en dan komen er pijntjes opzetten. Het is belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren en niet iedere training vervolgens in hartslagzone 4 af te werken, want dan heeft je lichaam te weinig tijd om te herstellen. De maandag na de clinic heb ik mijn herstelloopje dan ook keurig in zone 3 gelopen!

run clinic Marko Koers   

Meike, heel erg lief dat ik mee mocht en Marko bedankt voor de clinic! Het was top!


2 reacties op ‘Run clinic van Marko Koers

  1. Hey Irene,
    Leuke blog en een leerzame clinic zo te lezen. Ik merk zelf dat ik er ook te weinig op let. Achteraf kijk ik altijd even naar mijn gemiddelde en maximale hartslag maar gedurende de training vaak te weinig. Misschien moet ik dan toch maar weer een schema downloaden, daarin staat altijd de zone vermeld waarin je dient te lopen. Ik overweeg ook om een uitgebreide sportest te doen. Dan wordt ook exact duidelijk welk inspanningsniveau bij welke hartslagzone hoort. Heeft men het daar ook nog over gehad (en het extra nut)? Succes verder met de voorbereidingen voor Rotterdam.

    Like

    1. Hai! Het was idd een leuke clinic! En wat je zegt, ik keek er vaak achteraf even naar, maar deed verder weinig met de info. We hebben het niet echt over de sport test gehad. Ik denk dat je dan natuurlijk helemaal alles goed op jouw niveau kunt afstemmen. Jammer dat ze zo prijzig zijn ;-)

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s