Road to Rotterdam 13

hardlopen asics frontrunner

Langzaamaan, maar toch ook weer heel snel, komt Rotterdam dichterbij. En er zit dus gewoon weer een trainingsweek op! Ik liep iets minder kilometers, dit in verband met de CPC loop die morgen op het programma staat! Lees je mee hoe het ging?

Vorige week zondag had ik een run clinic van Marko Koers op Papendal, omdat Meike deze clinic gewonnen had en wat hardloopvrienden en vriendinnen mee mocht nemen! Maandag verschijnt hier een uitgebreide blog over, maar ik kan alvast verklappen dat we het vooral over trainen op hartslag hebben gehad. Daarom besloot ik afgelopen maandag een rondje van 5 km in hartslagzone 3 te lopen. Ik stelde mijn horloge zo in dat ik alleen mijn hartslag kon zien en verder niet het tempo. Ik zorgde ervoor dat mijn hartslag niet boven de 150 slagen per minuut uit kwam, dan zou ik mooi in zone 3 blijven. En… dat lukte! Ik moet zeggen dat het een heel relaxed rondje was en voor het eerst sinds tijden had ik ook echt het idee dat ik een herstelrondje liep!

hardlopen asics frontrunner

Woensdag moest ik een snelle 12 km lopen. Nu had ik het die dag nogal druk met allerlei afspraken dus op het moment dat ik de deur uit stapte, wist ik dat ik die 12 km niet zou halen. Ik maakte er daarom een rondje van 10 km van. Ook prima! Het regende weer eens gigantisch. Ach ja… je weet ook niet wat voor weer het met de marathon is, dus gewoon gaan! Ik nam geen telefoon met muziek mee, het was me and myself. Het ‘snelle’ tempo wat op de planning stond lukte niet echt, maar dat heb ik al wat losgelaten. Ik heb gewoon lekker gelopen en kwam met een tevreden gevoel thuis!

hardlopen asics frontrunner

Diezelfde avond stond ik op de landingsbaan bij het Aviodrome voor een sprint clinic van Robert Lathouwers i.v.m. de presentatie van de nieuwe Asics Noosa. Leuk en vooral ook heel gezellig! En de beweging had ik voor die dag wel binnen!

hardlopen asics frontrunner

Oké, en nu heb ik morgen dus de CPC loop. Ik doe de halve marathon en ben heel benieuwd! Het schijnt een gezellige loop te zijn en ik weet dat er ook veel lopers van IG heen gaan, dus dat zal inderdaad wel leuk worden. Ik heb er in ieder geval zin in! Het plan de campagne is er een duurloop van te maken met een snelheid van ongeveer 6.00 / 6.10 min/km. Dus ik ga niet voor een PR, daar is het nu even niet het moment voor. Maar dat maakt niet uit, als ik maar van de loop ga genieten!


Een reactie op “Road to Rotterdam 13

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s