Road to Rotterdam 11

hardlopen

Zo, na de Groet uit Schoorl Run moest ik echt even bijkomen. Ook niet gek na 30 km (afzien). Maar al met al toch twee keer hardgelopen van de week waar ik van heb genoten én ook nog de sportschool bezocht! Een overzichtje van afgelopen week volgt hier!

Toen ik maandag opstond was ik natuurlijk erg benieuwd hoe het met de spierpijn gesteld zou zijn. Vorige week zondag heb ik er namelijk 30 km gelopen en ik had zo’n vermoeden dat ik niet zonder spierpijn de strijd uit zou komen. Het viel me echter nog best mee. Helaas had ik ietsje pietsje te vroeg gejuicht ;-) Gedurende de dag werden m’n benen steeds stijver, vooral m’n hamstrings. Uit voorzorg had ik al een rustdag gepland, want ik had al bedacht dat zelfs een herstelrondje iets te veel van het goede zou zijn.

Dinsdag was de spierpijn nog steeds aanwezig, maar die avond besloot ik wel iets te gaan doen. Of ik zou een kort herstelrondje lopen of ik zou naar de sportschool gaan voor een les Function (soort circuits waarbij je iedere oefeningen een minuut doet en dan doordraait). Een vriendin vroeg of ik mee wilde gaan, dus daarom werd het de sportschool. Het was een intensieve les, maar erg leuk om te doen. Je knalt een half uur en dan zit het er alweer op! Daarna nog een kwartiertje met het buikspierklasje meegedaan. Voor m’n benen was dit erg goed, want die spierpijn verdween! Daar kreeg ik wel spierpijn in m’n bovenarmen en rug voor terug ;-) Moet toch iets meer gaan opdrukken :-P

Op woensdag ging ik gezellig met Monique en Margret in het duin lopen. Ook al waren de temperaturen lenteachtig, er lag nog steeds behoorlijk wat sneeuw in het duin! De eerste twee km’s gingen daardoor vrij langzaam, want ik moest echt opletten waar ik m’n voeten neerzette. En helaas had ik niet van die mooie trailschoenen als die andere meiden, toch eens op m’n verlanglijstje zetten! Daarna kwam ik beter in het ritme en liep ik minder gespannen. We genoten ontzettend van het zonnetje en de gezelligheid. Die 12 km was zo voorbij!

hardlopen   hardlopen

hardlopen   hardlopen

Gisteren besloot ik nog een rondje te doen, vlak voordat we op vakantie zouden gaan. Ik was op tijd terug van het werk en kon mooi een loopje van ruim 4 km doen. Het ging gewoon lekker. Top! Fijn zijn zulke rondjes.

hardlopen

En aankomende week? Nou, dat wordt niet zo heel veel hardlopen. In plaats van de loopschoenen trek ik namelijk de skischoenen aan. Super veel zin in en dan kan ik er volgende week weer tegenaan!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s