Klaar voor de Groet uit Schoorl Run?!

hardlopen Groet uit Schoorl

Aanstaande zondag doe ik voor de eerste keer mee aan de Groet uit Schoorl Run. Ik heb al vele enthousiaste verhalen over de route gehoord, die door het duin loopt. Je kunt kiezen uit drie verschillende afstanden en ik doe mee aan de 30 km! Dat is de langste afstand die je kunt kiezen. Als je voor minder kilometers wilt gaan dan is er ook nog een halve marathon en een 10 km. Ben ik er klaar voor?

Mijn motivatie om aan de 30 km van de Groet uit Schoorl Run mee te doen, zal waarschijnlijk hetzelfde zijn als die van heel veel andere lopers: het is een goede training in de aanloop naar de marathon van Rotterdam. Want zeg nou zelf, je loopt toch liever ‘samen’ 30 km dan helemaal alleen! Daarbij vind je nu langs de route verzorgingsposten wat betekent dat ik mijn camelback thuis kan laten. Ook fijn, want ondanks dat ik dat ding heel handig vind, loop ik liever zonder iets op mijn rug.

Vorige week zaterdag heb ik 24 km gelopen. Dat ging goed, dus dat zorgt voor een beetje vertrouwen. Want ja, ook al heb ik vaker een lange afstand gelopen, ik blijf toch altijd een beetje zenuwachtig. Zenuwachtig in de zin van of ik het conditioneel red en of ik geen last krijg van pijntjes. Daar komt ook nog bij dat ik nu een bepaald tempo wil lopen. Vorige keren was ik al blij wanneer ik überhaupt zo’n lange afstand kon volbrengen, nu heb ik als doel om mijn marathon onder de 4,5 uur te finishen en dan moet ik daar in mijn voorbereiding wel rekening mee houden. Naja, moeten… het is natuurlijk altijd nog een vrije keus, dus laten we zeggen, daar wil ik dan rekening mee houden.

Tot nu toe ben ik heel tevreden over het schema van MyAsics. Je loopt puur op tempo en niet op hartslag. Bij iedere training staat aangegeven wat je gemiddelde tempo ongeveer zou moeten zijn. Zondag is dat 6.06 min/km. Jeetje… dat is best snel. En dat 30 km lang volhouden! Ik ben heel erg onzeker of dat lukt. Op zich zou ik het niet erg vinden als ik wat langzamer loop. Een gemiddelde snelheid van 6.15 min/km vind ik ook nog acceptabel, maar wordt het echt meer dan 6.30 min/km dan ben ik toch wat teleurgesteld. En ja, ik weet dat het evengoed knap is, want dan heb ik toch maar mooi 30 km volbracht, maar toch ;-) Wie weet denk ik er zondag na het finishen heel anders over en ben ik gewoon blij als het de eindstreep passeer!

Het belangrijkste is dat ik lekker kan lopen, dat het gezellig is en dat ik er een fijne training van kan maken. Ik heb er in ieder geval zin in! Wie zie ik nog meer in Schoorl?


10 reacties op ‘Klaar voor de Groet uit Schoorl Run?!

 1. Gaat je makkelijk lukken Irene. Mocht je het zwaar krijgen dan geeft zo’n wedstrijd je toch altijd een boost. Het spanningsveld tussen relaxed (uit) lopen en een goede tijd komt me erg bekend voor ;-)
  Veel succes en vooral plezier zondag!

  Like

 2. Komt helemaal goed. Er zitten wat klimmetjes in het parcours, maar wat omhoog gaat…gaat ook weer naar beneden. Probeer je bij het omhoog gaan niet gek te laten maken door de tijd die je dan loopt. Dat trekt wel weer bij wanneer je weer naar beneden gaat. En probeer te genieten. Dat is het allerbelangrijkste! Je gaat het redden en ik kom je aanmoedigen in Rotterdam!

  Like

  1. Dat is zo! Hopelijk zijn ze niet zo steil als tijdens de kwart marathon in Egmond ;-) Maar zal vast wel gaan lukken. Leuk dat je in Rotterdam aan komt moedigen! Zin om voor die tijd nog een keer samen te lopen? Ik stuur je zo wel even een berichtje!

   Like

 3. Echt top hoor.. zelfs een beetje jaloers op je.

  Ik weet zeker dat je hem in een geweldig tijd ga doen. En geniet vooral van de locatie … toch wel een van de mooiste plekken om te lopen.

  Succes !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s