Road to Rotterdam 9

hardlopen

Deze week hoefde ik niet zoveel kilometers te maken, er stond namelijk een wat minder intensief weekje op het programma. Helemaal niet erg, aangezien volgende week pittig wordt met de Groet uit Schoorl run! Hoe het me afgelopen verging, lees je hier.

Maandag ging ik gezellig met Monique en Margret op pad. ’s Avonds, want overdag moest ik gewoon werken. Gelijk uit het werk kon ik nog even bij de fysio langs die mijn kuiten nog even onder handen nam. Ik kon dus volledig los gemasseerd aan het rondje beginnen. We vertrokken vanaf Monique die wel een route van 5 km wist. Stiekem bleken dit er 6 te zijn, maar dat was prima. Het tempo was pittig. Niks geen uitlooprondje ;-) Hup, aan de bak met een gemiddelde van 5.50 min/km. Ik was even bang hoe mijn benen daar op zouden reageren, aangezien ik net daarvoor op zaterdag 24 km had gelopen. Gelukkig ging het helemaal goed en het leek wel of mijn kuiten dit even nodig hadden! Na maandag had ik namelijk in ene geen gespannen kuiten meer.

hardlopen

Dat beloofde wat voor de woensdag. Ik vertrok al om half 8 ’s ochtends, aangezien ik het overdag verder druk had. Het is altijd even moeilijk als op je vrije dag de wekker gaat, maar ik kon de verleiding weerstaan om die uit te zetten en verder te slapen. Nadat ik ontbeten had en m’n hardloopoutfit aan had, kon ik vertrekken. Het was nog donker, dus de lampjes gingen als kerstverlichting mee. Het was de bedoeling om een snelle 12 km te lopen, maar ik had van te voren het idee dat ik het niet helemaal zou redden. Ik besloot gewoon lekker te gaan lopen en niet te veel op mijn horloge te kijken. Best lastig als je het graag onder controle wil houden, maar gelukkig was het de eerste paar km toch donker en daardoor kon ik m’n horlogeplaat niet zien ;-) Op een gegeven moment kwam de zon op, net op het moment dat ik het duin in liep. Prachtig om die rode gloed tussen de bomen te zien. Tot mijn verbazing zag ik dat ik best een lekker tempo had. De zenuwen schieten dan, ook bij een training, gelijk omhoog. Ik wil dan zo graag het tempo vast houden en daardoor raakt mijn hartslag een beetje van slag. Gelukkig kon ik het nu wel goed volhouden. Op de terugweg naar huis had ik wat tegenwind en toen voelde ik pas hoe koud het was! Mijn vingers waren helemaal bevroren, maar dat zorgde er wel voor dat ik extra mijn best deed om het tempo aan te houden, zodat ik sneller thuis zou zijn ;-) Uiteindelijk heb ik heerlijk gelopen!

hardlopen

Zaterdag mocht ik weer 12 km, alleen nu op een lager tempo. Dat kwam mooi uit, want deze keer kwam Esther helemaal mijn kant op om gezellig samen te lopen! Ik had een mooie route uitgezocht, door de duinen en het bos. Het was een heel gezellig rondje! Lekker bijgekletst, Schotse Hooglanders gespot en twee uitzichtpunten meegepakt. Dat gaan we binnenkort nog een keer over doen :-) Voor nu was het een goede afsluiter van de hardloopweek!

hardlopen


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s