Road to Rotterdam 5

hardlopen

Vandaag duurt het nog maar 99 dagen tot de marathon van Rotterdam! Eigenlijk klinkt 99 dagen nog best wel lang, maar het is maar iets dan 3 maanden. En dat klinkt dan wel weer dichtbij!! Op IG zie ik dat steeds meer mensen met hun marathon schema voor Rotterdam gaan beginnen. Leuk, want zo houden we elkaar gemotiveerd! Ik heb weer een fijne hardloopweek achter de rug. Ondanks alle kerstdrukte heb ik namelijk gewoon m’n trainingen kunnen doen.

Maandag op Tweede Kerstdag was het tijd voor het eerste loopje van deze week. Ik deed de run gezellig samen met m’n zusje, die in Nederland op vakantie is. Ze is laatst weer begonnen, maar heeft een aantal jaar geleden heel veel aan hardlopen gedaan. Daardoor is ze nu gewoon al net zo snel als ik, terwijl ik hier meer dan twee jaar over heb gedaan en zij twee maanden. Verschil moet er zijn ;-) Wel leuk dat we nu dus samen konden hardlopen, omdat we hetzelfde tempo hebben. We begonnen rustig op ongeveer 6.29 min/km zodat we ook nog gezellig wat konden kletsen. De tweede kilometer ging al sneller en die snelheid voerden we op. We eindigden uiteindelijk met 5.27 min/km. M’n zusje kwam er net lekker in, ik was doodop ;-)

img_2707

De tweede run deed ik op donderdag. Het was een winterse dag met winterse temperaturen. Heerlijk! Ik had toevallig afgelopen dinsdag een nieuw hardloopjasje gekocht voor als het wat kouder zou zijn, dus die kon ik mooi aan. Er stond weer een temporun op het programma. Waarom weet ik niet, maar iedere keer ben ik van te voren bang dat ik het tempo niet ga halen of niet kan volhouden. Tot nu toe is het iedere keer wel gelukt, maar ik blijf dus ook iedere keer denken dat het me die dag niet lukt. Misschien dek ik me alvast in? Voor als het daadwerkelijk een keer niet gaat zoals het zou moeten? Naja, in ieder geval ging het nu gelukkig ook lekker en met een gemiddeld tempo van 5.43 min/km was het een prima loopje!

img_2731

Straks sta ik aan de start van de laatste loop van 2016: de bosloop van AV Castricum. Het mag een relaxed loopje worden, dus dan sta ik al iets rustiger aan de start ;-) Ik doe mee aan de 15 km waarvan we ongeveer 4 km over het strand moeten en de rest door de duinen. Ik heb er zin!


2 reacties op ‘Road to Rotterdam 5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s