Medaillebuit van 2016

hardlopen medaille

Dit jaar heb ik aan behoorlijk wat wedstrijden meegedaan! Die wedstrijden zorgen ervoor dat ik gemotiveerd blijf om te lopen. Want tuurlijk, lopen is zeker ook gewoon zonder die evenementen leuk, maar voor mij zorgen die loopjes ervoor dat ik op dagen dat ik wat minder zin heb ook mijn schoenen aantrek en naar buiten ga. Hoe kijk ik op mijn loopjaar terug? Kelly van runninggirls.nl schreef even geleden al een stukje over haar medailles die ze dit jaar bij elkaar rende. Ze schreef over haar gezelligste, lelijkste etc. medaille. Geïnspireerd door haar blik ik vandaag op mijn medailles terug!

De bijzonderste medaille

Mag ik hier twee medailles noemen? Want mijn beide marathon medailles zijn natuurlijk heel erg bijzonder voor me! De medaille die ik in Düsseldorf heb gehaald in april en in Amsterdam in oktober. Eigenlijk zitten alle medailles in een tas, maar deze twee hebben een plekje in de woonkamer verdiend!

hardlopen medaille

De grootste medaille

Hier wint met grote voorsprong de medaille van Düsseldorf! Volgens mij krijg je nergens zo’n grote medaille als hier en alleen daarom zou ik al een keertje mee doen ;-) Het is ook nog eens een mooie medaille en het is een leuk parcours, dus mocht je een marathon overwegen, dan zou ik zeker eens aan deze denken!

De lelijkste medaille

Dat is duidelijk de medaille van de halve marathon van Berlijn. Heeft iemand ooit een lelijkere gezien? Naja, het gaat om de prestatie zullen we maar zeggen! En daar ben ik trots op, want ik liep een PR die nu nog steeds staat en het was heel gaaf om in Berlijn te lopen!

hardlopen medaille halve marathon Berlijn

De ‘zwaarste’ medaille

Dit is de medaille van de marathon van Amersfoort waar ik de 10 km liep. Nee, de medaille is niet zo groot dat ie heel zwaar is, maar de race was gewoon zwaar. Het was dat weekend heel erg mooi weer en dat zorgde ervoor dat het niet gemakkelijk ging. Hardlopen met temperaturen van 25+ is al niet gemakkelijk, maar zeker niet als het een wedstrijd is. Dan wil je natuurlijk niet wat rustiger aan doen, alhoewel dat wel verstandig is. Gelukkig stonden er twee waterposten langs het parcours waar ik gretig gebruik van heb gemaakt en daardoor kon ik het nog best goed volhouden. Het was wel een heel gezellige loop, want er deden veel IG-maatjes aan mee en na afloop hebben we nog gezellig met z’n allen wat gedronken.

hardlopen medaille halve marathon Amersfoort

De gezelligste medaille

De Dam tot Damloop! Want deze loop is ieder jaar weer een feestje. Het begint al in de trein op weg naar Amsterdam, met alle lopers di hetzelfde doel hebben. Vervolgens staan er langs de route heel veel toeschouwers die er wat van maken met muziek, waterposten etc. En dan heb je daarna natuurlijk de gezelligheid in Zaandam waar je met een herstelbiertje in de hand alle andere lopers binnen kunt halen. Op een goeie tweede plek staat trouwens de Zevenheuvelenloop waar het na de race ook een feestje is. Maar doordat er net iets minder publiek langs de route staat met minder muziek, wint de Dam tot Damloop.

hardlopen medaille

De buitenlandse medaille

Ik heb twee medailles uit Duitsland en ze zijn beide al voorbij gekomen: de medaille van de halve marathon in Berlijn en de medaille van de marathon in Düsseldorf. Een wedstrijd in het buitenland heeft net even wat extra’s, dus ik ben benieuwd of ik aankomend jaar ook in de gelegenheid ben om ergens anders een wedstrijd te lopen!

hardlopen medaille

De afgelaste medaille

Dit is natuurlijk de categorie waar de Afsluitdijk Open onder valt! Want deze race is helaas nooit gelopen, dus heb ik ook geen medaille. Het was in ongeveer heel september 1 dag slecht weer en dat was net de dag waarop dit evenement georganiseerd zou worden. Alles werd dus afgelast. Ik schrijf wel helaas, maar misschien vind ik het ergens niet eens zo heel jammer. Laatst reed ik er namelijk met de auto overheen en toen merkte ik weer hoe lang de weg is en hoe saai eigenlijk… ;-) Zeker als je dan niet zo’n goed weer hebt! Maar goed, wie weet komt er ooit nog eens een revanche.

De onverwachte medaille

Hoe kan een medaille nu overwacht zijn, zul je denken. Had ik dan niet verwacht dat ik de race zou kunnen uitlopen? Nee, dat is het niet. Ik had namelijk helemaal niet verwacht dat ik aan deze wedstrijd zou meedoen! Ik doel op de 30 van Amsterdam Noord waar ik de 15 km heb gelopen. Deze wedstrijd was namelijk op dezelfde dag als de Afsluitdijk Open en toen die niet door bleek te gaan, deed ik last minute mee in Amsterdam. Was een gezellige dag met veel lopers van IG, dus zeker geen spijt gehad dat ik ben gegaan!

hardlopen medaille

De wedstrijden zonder medaille

Als ik de buit zo bekijk, dan tel ik tien medailles. Ik dacht eigenlijk dat het er wel wat meer zouden zijn, maar dat komt omdat ik ook aan best een aantal wedstrijden mee heb gedaan waar geen medaille werd uitgereikt. De Marquetteloop bijvoorbeeld, alle bosloopjes bij AV Castricum en de Midwinterduinloop in Egmond. Oh, en de Brooks run! Daar kon je trouwens wel een medaille krijgen, maar dat moest je van te voren aangeven. Waarschijnlijk dacht ik op het moment van inschrijven dat ik het niet nodig vond, maar achteraf gezien was het misschien toch wel leuk geweest ;-)

Het was een prachtig hardloopjaar, ik hoop dat 2017 net zo mooi gaat worden. Wat was jouw mooiste hardloopmoment?


4 reacties op ‘Medaillebuit van 2016

  1. Wow Ireen!! Zoveel mooie runs en ook buiten Nederland. Super goed! Op naar 2017! Hopelijk zie ik je in januari en anders in februari 😉👌🏼 Fijn uiteinde 💋

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s