Sportieve hoogtepunten!

img_2666

Even geleden schreef ik al over mijn ‘best nine’. De negen foto’s met de meeste likes. En daar stonden zeker wat hoogtepuntjes tussen, maar ik mistte toch ook wel een paar foto’s! Daarom nu mijn persoonlijke hoogtepunten van 2016 :-D

Nummer 1

IMG_6819

Op 1 staat toch wel de marathon van Düsseldorf. Hij kwam niet in het best nine rijtje voor, maar voor mij was dit het meest bijzondere evenement waar ik aan mee heb gedaan dit jaar! De allereerste keer een marathon lopen is gewoon speciaal. Het ging die dag allemaal goed en ik heb er echt van genoten.

Nummer 2

hardlopen TCS Amsterdam Marathon

Ook een tweede marathon hoort natuurlijk in dit rijtje thuis. Op deze prestatie ben ik ook heel trots, maar hij wint het toch niet van Düsseldorf. Komt puur omdat Düsseldorf dus de eerste marathon was. Van Amsterdam heb ik wel heel erg genoten, want ik had een top support crew!

Nummer 3

hardlopen halve marathon Berlijn

Ik heb dit jaar nog een keer in Duitsland mogen lopen, namelijk de halve marathon van Berlijn! Ook een hele leuke ervaring. Langs het parcours stonden ontzettend veel toeschouwers en je liep langs diverse toeristische bezienswaardigheden. Leuk! Oh, en tijdens deze marathon zette ik mijn PR op de halve marathon neer!

Nummer 4

hardlopen Curaçao

Dit jaar was ik in de gelegenheid om best vaak op vakantie te gaan. Ik ben zoals gezegd twee keer naar Duitsland geweest om daar te hardlopen, naar Brazilië, Curaçao, Zweden en Londen. Heel gaaf dat ik dat allemaal kon doen. En uiteraard heb ik ook op iedere plek gelopen :-D Dit was een hardlooprondje op Curaçao. Het was bloedheet, maar wel een prachtige omgeving!

Nummer 5

hardlopen

Deze foto is genomen tijdens een trainingsrondje waarin het allemaal zo lekker ging, dat ik gewoon ‘even’ 25 km liep. Ik was op dit moment niet in voorbereiding voor een marathon, dus ik ‘hoefde’ helemaal geen lange afstand te lopen, maar ik liep dus zo goed, dat ik besloot er een groot rondje van te maken. Ik kon echt heel erg genieten van het lopen en dat is denk ik ook hoe het hoort te zijn!

Nummer 6

hardlopen Tata Steel Marquetteloop

Dit was één van mijn snelste wedstrijden dit jaar! Ik liep 14 km met een gemiddelde pace van 5.36 min/km. Deze snelheid had ik nog nooit gehaald op die afstand en daar was ik dus erg blij mee. Ik lag goed op koers om mijn PR op de Dam tot Damloop te verbeteren, maar helaas raakte ik niet lang daarna geblesseerd. Het lukte daarom niet om mijn tijd op de Dam tot Damloop scherper te zetten en pas nu, aan het einde van het jaar, merk ik dat ik weer wat snelheid terug krijg… Hopelijk kan ik die lijn in 2017 vasthouden!

Nummer 7

hardlopen

Hier in de omgeving is het prachtig hardlopen! Dat toont deze foto wel :-) De dag dat deze foto werd genomen, was het mooi weer en dat zorgde voor een perfect plaatje! Ik heb duinen, bos, strand, polder en meertjes met een idyllisch uitzicht ;-) Er is altijd wel ergens een mooie hardlooproute te vinden! Ik ben blij dat de omgeving hier zo divers is, want iedere keer hetzelfde rondje is niet echt aan mij besteed.

Nummer 8

citytrip Londen

Zoals ik net al schreef, houd ik van een beetje afwisseling. Daarom vind ik het ook zo leuk om op vakantie hard te lopen. Je komt dan met hardlopen vaak op plekken waar je anders niet zo snel zou komen. In Londen was het ook heel leuk lopen, vooral de route langs de Thames. Echt een aanrader, want je komt langs veel toeristische highlights!

Nummer 9

Dam tot Damloop 2016

En dan de laatste foto die de top negen heeft gehaald: de finish foto van de Dam tot Damloop! Het ging wel iets anders dan ik vooraf had gehoopt, want ik wilde kijken of ik een PR kon lopen. In plaats daarvan was het kijken of ik überhaupt kon lopen! Gelukkig lukte dat en vanaf deze wedstrijd ging het weer bergopwaarts met het hardlopen. Ik hoop dat het in 2017 ook goed blijft gaan en dat ik nog vele mooie rondjes mag maken!


4 reacties op ‘Sportieve hoogtepunten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s