Road to Rotterdam 4

hardlopen

Deze week heb ik weer aardig wat trainingskilometers gemaakt! Ik heb namelijk totaal 32 km gelopen, best lekker dus. Helaas ging het niet iedere keer even lekker, hoe dat kwam lees je hier!

Maandag moest ik 8 km op tempo lopen. Dat moest dan ’s avonds gebeuren, want overdag was ik gewoon aan het werk. M’n hardloopkleding had ik al klaargelegd, dat maakt de stap om daadwerkelijk te gaan net even iets kleiner. Ik was een beetje moe, dus ik verwachtte het tempo niet echt te kunnen maken. De eerste kilometers was dat ook wat lastig, zeker omdat ik toen ik de polder ook vol wind tegen had. Daarna ging het echter steeds beter! Uiteindelijk liep ik met een gemiddelde pace van 5.51 min/km. Niet slecht dus!

hardlopen

Op woensdag deed ik mijn lange duurloop. Die stond eigenlijk voor het weekend gepland, maar gezien de weersvoorspelling voor zaterdag (wind en regen) besloot ik woensdag te gaan. Ik mocht de duurloop op een rustig tempo doen en dat was maar goed ook. Ik kwam moeilijk in m’n ritme en voor een tempo van 6.40 min/km moest ik nu gewoon m’n best doen. En niet eens alleen aan het einde, nee, ook de eerste kilometers waren al zwaar. Ik snapte niet helemaal waar dat nou aan lag. Toen ik thuis kwam, was ik ook erg moe en dat bleef de hele dag zo. Ook kreeg ik het steeds kouder en ik voelde me niet fit… Aha, dan lag het waarschijnlijk daar aan. Als ik maar niet ziek zou worden! Ik lag vroeg in bed en de volgende dag voelde ik me gelukkig al een stuk beter.

hardlopen

Zaterdag deed ik de training van woensdag: 8 km op snelheid. Ik moest tussen de 5.50 en 5.32 rennen. Eerst vertoonde ik wat uitstelgedrag… Omdat het inderdaad pittig waaide (gelukkig regende het niet!) had ik niet zo’n zin om naar buiten te gaan. Maar goed, Remco wilde wel mee, dus uiteindelijk toch de schoenen aangetrokken. We namen een route door het duin waardoor we geen grote stukken vol tegen de wind in moesten. Dat was wel fijn. En het ging nog lekker ook. De eerste twee kilometers moest ik een beetje inkomen (hé, dat had ik maandag ook), maar daarna ging het lekker en ook steeds sneller. Ik kon het qua snelheid mooi opbouwen! Ik was uiteindelijk precies 1 seconde langzamer op de 8 km dan vorige week, ben benieuwd of ik binnenkort onder die 45 minuten kan duiken :-)

hardlopen

Aankomende week heb ik lekker vrij, waardoor ik gewoon overdag kan trainen. Zowel maandag als woensdag staat er een 8 km op de planning. Volgende week zaterdag moet ik weer wat langer lopen en dat ga ik doen tijdens de bosloop van AV Castricum!


2 reacties op ‘Road to Rotterdam 4

  1. Gaat goed joh. Volhouden! ;-) Dat het soms wat minder gaat kan ook komen door herstel van je vorige loopje hé. En overigens vind ik soms trager lopen vele malen lastiger dan harder lopen. Er zit dan geen tempo in en het voelt zo gezapig. Succes!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s